Na FESTU 75 premijernih filmova

0

Beogradska publika će na predstojećem 40. jubilarnom FESTU moći da pogleda 75 premijernih filmova u zvaničnom programu i oko 30 u pratećem, najavio je u subotu direktor Direkcije tog filmskog festivala Miloš Paramentić.

„Tačno na pet meseci pre početka, jubilarni 40. FEST je takoreći spreman. Višemesečne pripreme počete u aprilu dale su rezultate„, rekao je Paramentić na konferenciji za novinare na Zlatiboru.

Selektor FEST-a Ivan Karl rekao je novinarima da će na festivalu biti zastupljene sve programske celine kao i do sada: Panorama svetskog filma, Holivud, Evropa van Evrope, Evropa u Evropi i izabrani dokumentarac.

Na beogradskom FESTU biće prikazani najatraktivniji filmovi sa festivala u Berlinu, Kanu, Karlovim Varima, Veneciji i Torontu, kao i dva domaća filma: „Top je bio vreo“ Slobodana Skerlića i „Doktor Rej i djavoli“ Dinka Tucakovića. Beogradska publika će moći da vidi film „Drvo života“ koji je dobio Zlatnu palmu na proteklom Kanskom festivalu u kome glume Bred Pit i Šon Pen.

Biće prikazan i film „Dabar“ sa Mel Gibsonom u glavnoj ulozi, kao i film Pedra Almodovara „Koža u kojoj živim“ u kome glumi Antonio Banderas.

Fest će biti održan od 24. februara do 4. marta, a očekuje se da će gosti biti glumci čiji je film prikazan na prvom FESTU.

ZLATIBOR, 24. septembra 2011. (Beta)

Ostavite komentar

Your email address will not be published.