Poslanici u utorak o pomorskoj plovidbi

0

Skupština Srbije nastaviće u utorak, 8. novembra, sednicu raspravom o predlozima zakona o pomorskoj plovidbi i o obligacionim i osnovama svojinsko-pravnih odnosa u vazdušnom saobraćaju.

Poslanici opozicije, sem Srpske radikalne stranke, od 20. oktobra neučestvuju u raspravama na sednici parlamenta. Opozicija traži daSkupština, umesto o zakonima, raspravlja o situaciji na Kosovu.

Poslanici Demokratske stranke Srbije dolaze samo na deo sednice zapostavljanje poslaničkih pitanja, ali ne učestvuju u raspravi ozakonskim predlozima.

U četvrtak, 3. novembra je saopšteno da Vlada Srbije pripremadokument o situaciji na Kosovu i Metohiji sa smernicama i aktivnostimaza stabilizaciju prilika na Kosovu koji će dostaviti Skupštini naizjašnjavanje posle čega bi, kako je najavljeno, trebalo da budezakazana sednica paramenta.

Poslanici će u utorak u nastavku tekuće sednice razmotriti amandmanena Predlog zakona o pomorskoj plovidbi koji uredjuje uslove i načinza bezbednu plovidbu na moru pomorskih brodova sa zastavom Srbije idrugih plovila, njihovu sposobnost za plovidbu, posadu i zaštitu moraod zagadjenja sa brodova.

BEOGRAD, 6. novembra 2011. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.