Hit destinacija za doček 2012. je - Beograd!

Beograd će 31. decembra biti prava "Balkanska prestonica", jer će na doček, sada je već izvesno, pohrliti turisti iz svih okolnih zemalja u većem broju nego i jedne godine ranije.

I dok se u okruženju uveliko prodaju aranžmani za novogodišnju noć, u Beogradu niko pouzdano ne zna ko će, nastupiti na beogradskim trgovima. U Turističkoj organizaciji Beograda još pouzdano ne znaju ko će ulepšati doček na otvorenom, što je tradicija glavnog grada Srbije, ali i prilika da se privuku turisti.

Kako kažu u TOB pregovori sa muzičkim zvezdama su u toku. Restorani i klubovi su mahom već spremni za "najluđu noć".

(old_image)

Doček u skadarlijskim restoranima koštaće slično kao i prošle godine - oko 7.000 dinara, a uključuje muziku, hranu, piće dobrodošlice, šampanjac u ponoć i dobru zabavu do ranih jutarnjih sati.

Organizujete doček Nove godine? Ne znate gde ćete za najluđu noć? Nadlanu.com kao i svake godine predstavlja ti najpotpuniju listu dočeka Nove godine!

NOVA GODINA 2012. - SVE NAJAVE

Beogradski restorani, klubovi i splavovi tek naredne nedelje planiraju da objave koliko će koštati doček Nove 2012. godine. Cene će biti na nivou prošlogodišnjih - po osobi oko 30 evra za švedski sto, piće i živu muziku.

"Zašto Beograd? Zato što je Beograd 'Balkanska parti-prestonica', nudi lud provod po splavovima, najbolju hranu, vruće plesačice i ulične trubače! Ponude klubova za doček Nove godine ubedljivo su najbrojnije, a šanse da pronađete žurku kakvu tražište su velike. Beograd je sve traženiji i popularniji, a autobusi kreću ne samo iz Zagreba, već i Rijeke", kažu za "Novosti" u hrvatskoj agenciji "Kolegijum".

Slovenci su daleko uhodaniji za program pod nazivom "Stiskaj se džabe" organizuju disko-buseve i disko-vozove.

Dok hrvatske agencije Beograd reklamiraju kao "Grad sa istorijom dugom 8.000 godina", slovenačke smatraju da bolju prođu ima Cecina pesma: "Znam za jedan grad, zove se Beograd".

Slovenačke agencije same organizuju sve - od dolaska do odlaska, zakupljuju prostor za doček i vode na izlete.

I makedonski turisti stižu sa agencijama, ali njih je manje po broju, doček organizuju u nekom od skadarlijskih restorana i jak motiv dolaska su im i šoping centri, prenosi Mondo. Daleko više Makedonaca i Crnogoraca dolazi individualno na doček i zahvaljujući njima rezervisan je gotovo sav privatni smeštaj. Vlasnici stanova kažu da je, uglavnom, reč o parovima koji stižu u petak 30. decembra, obavezno žele da šetaju Ulicom otvorenog srca, čekaju otvaranje šoping centara i vraćaju se kući puni utisaka i kesa.

Pogledajte još