Zvonko Bogdan i tamburaši kao jedan!

Vredni ljudi iz producentske kuće „Long Play“ ovih dana ne znaju na koju će stranu od posla (koncerti Novih fosila i Hladnog piva, Bajagin spot...), komentarišu u šali „e da se sve ovo završi pa da se k’o čovek razbolim“ ali im je sigurno, baš kao i svim posetiocima, srce bilo puno kada su se svetla, posle dva i po sata, upalila.

Zvonko Bogdan je uz sebe imao 21-og tamburaša koji uvek zvuče kao jedan, bilo da je u pitanju nešto što je decenijama poznato ili, pak, pesma koja doživljava premijerno izvođenje kao što je ovoga puta bila „Danas nije moja nedelja“.

Voli Zvonko da priča o svojim pesmama, da opisuje kako i kada su nastale i to daje dodatni kolorit njegovim koncertima. Ne odstupa od nekih tradicionalnih stvari pa su i sada prvo na binu izašli i nekoliko minuta majstorski muzicirali tamburaši da bi im se tek onda on priključio, poželeo svima dobrodošlicu i krenuo ravničarsko putešestvije kroz svoju bogatu muzičku riznicu. Pomogli su mu u tome vrsni gosti – maestro na cimbalu Mirčea Ardeleanu i virtuoz na harmonici Ljubiša Pavković. Svi zajedno su se trudili da prođu što uspešnije kroz spisak želja obožavalaca, to je bio lajtmotiv ovogodišnjeg koncerta.

(old_image)

Nekolicini pokojnih velikana, od Net King Kola do profesora Ladislava Baloga, Zvonko Bogdan je ovoga puta odao posebnu počast a svojim tamburašima za koje kaže da su „najbolji na svetu“ pružio je, kao i obično dosta prilika da se potpuno razigraju i potvrde reči „šefa“. Njegova je veličina i u tome što svaki njihov ton proprati i oseti na bini, ne koristi takve momente da se, poput mnogih drugih, presvuče, predahne... Dirigovao je, kao i uvek, nepogrešivo suptilnom razmenom energije skoro 4.000 duša, od uvodne „Ako si ti pupoljak od ruže“ do završnog subotičkog kola i ponovljene „Ko te ima taj te nema“.

Zvonko Bogdan je neko kome ne treba novi album, čak ni nova pesma, Zvonko Bogdan samo objavi kog novembra je redovno godišnje zasedanje (i zapevanje) u Sava centru i nakrivi šešir.

Pogledajte još