Centralna proslava Andrićevog jubileja 10. decembra

Pre svečanosti, u tri galerijska prostora na Andrićevom vencu biće otvorene izložbe koje na različite načine oslikavaju piščev život i stvaralaštvo, rečeno je agenciji Beta u Muzeju grada Beograda koji realizuje taj program.

U Galeriji "Ozon" biće otvorena izložba "Zadržani pogledi –Andrić, svet knjige i prijatelji", na kojoj će biti predstavljena likovna dela iz Andrićevog muzeja, odnosno radovi umetnika s kojima se pisac družio.

Galerija Muzeja Ive Andrića biće domaćin izložbe "Moj prozor u knjigu", koju čine radovi grafičke dizajnerke Željke Mićanović Miljković, odnosno modeli knjiga inspirisani Andrićevim delima.

U Galeriji "Nova" posetioci će biti u prilici da pogledaju postavku "Ivo Andrić – pisac i/ili diplomata" koja hronološki prati životvelikog književnika.

U sedištu Jugoslovenske kinoteke u Beogradu 10. decembra, na dan kada je Andriću 1961. godine u Stokholmu uručena Nobelova nagrada za književnost, biće održana svečanost koju organizuje Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva Srbije.

BEOGRAD, 3. decembra 2011. (Beta)

Pogledajte još