Prosinečki saopštio transfer listu!

Prema njegovim rečima, napadač Andrija Kaluđerović i odbrambeni fudbaler Li Adi "manje više sve su dogovorili" sa korejskim Inčonom, odnosno kineskim Dalijenom.

U trenerov sistem ne uklapaju se brazilac Savio, Nikola Ignjatijević, Milan Jeremić, Milan Vilotić i Stevan Reljić, koji mogu da odu kao slobodni igrači, bez obeštećenja, dok će mladi Goran Čaušić biti prosleđen nekome na pozajmicu, kako bi više igrao.

Kapiten Nenad Kovačević i brazilac Kadu takođe su na transfer listi, ali će oni moći da napuste "Marakanu" jedino u slučaju "adekvatne ponude".

Odbrambeni fudbaler Danijel Mihajlović, koji je pauzirao skoro godinu dana zbog povreda, dobiće tokom priprema za prolećni deo sezone još jednu šansu da se dokaže u klubu, dok Uroš Ćosić i Bruno Mezenga ostaju u Zvezdi do juna 2012. godine, kada im ističu pozajmice.

Prosinečki je potvrdio da Zvezda želi da u zimskom prelaznom roku angažuje napadača Slobode Sevojno Filipa Kasalicu, kao i Luku Milivojevića iz Rada, iako njegovo ime nije naveo.

"Ozbiljno razmišljamo o jednom od najtalentovanijih igrača u zemlji. U pitanju je mladi reprezentativac o kojem su neki mediji već pisali
", rekao je Prosinečki.

Prosinečki je dodao da će radu sa prvotimcima biti priključena dva mlada igrača iz Sopota - levo krilo Petar Đuričković i štoper Jovan Krneta, kao i nekoliko igrača iz omladinskog tima, dok je potvrdio da je novi igrač Crvene zvezde postao Filip Mladenović, i da se u klub vratio Marko Perović.

"Svi o kojima pričamo su mladi i mogu da budu budućnost Crvene zvezde. Mislim da klub samo tako mora da gleda na stvari, a ne da se dovode igrači na po šest meseci", kazao je Prosinečki.

Zvezdin trener istakao je da dovođenje stranaca neće biti prioritet, a ako neki dođe "moraće da pravi razliku i bude puno, puno bolji od ovih sada".

Generalni sekretar crveno-belih Đorđe Stefanović rekao je da je trener "jasno stavio do znanja šta mu treba" i da je posao uprave da mu to ostvari, ako cene tih igrača na tržištu "budu adekvatne".

Fudbaleri Crvene zvezde, koji su na zimsku pauzu otišli kao drugoplasirani tim Super lige, sa deset bodova manje od vodećeg Partizana, ponovo će se okupiti 10. januara 2012. godine.

Pored treninga u Beogradu, crveno-beli će se od 19. do 29. Januara pripremati u Crnoj Gori, a od 1. do 15. februara u Turskoj.

Prolećni deo sezone počeće 3. marta.

Beta

Pogledajte još