Bez formacija poput JSO u Žandarmeriji

0

Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović izjavio je u četvrtak da u okviru Žandarmerije neće postojati "fantomska specijalna formacija" koja će ličiti na ugašenu Jedinicu za specijalne operacije (JSO).

„U Žandarmeriji od osnivanja postoje specijalistički odredi namenjeni obavljanju posebnih zadataka, pa ne vidimo razlog da se sada manipuliše informacijama i javnošću sa navodnim specijalnim jedinicama unutar Žandarmerije“, naveo je Mijailović u pisanoj izjavi.

Istakao je da bi, ako neko ima primedbe na rad komandanta Žandarmerije Bratislava Dikića i komande te formacije, o tim propustima trebalo bi da obavesti nadležne institucije, a ne da se blate svi pripadnici Žandarmerije koji obavljaju najteže zadatke u obezbeđenju sigurnosti svih građana Srbije.

Mijailović je naveo da je Policijski sindikat Srbije kao reprezentativan učestvovao u pravljenju sistematizacije za pripadnike MUP-a Srbije i da se ni u jednom delu ne pominje formiranje takve jedinice koja bi navodno bila naoružana i opremljena kao vojska.

BEOGRAD, 19. januara 2012. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.