Sve žene sveta: Francuskinje - život je dobar

Francuskinje se ne goje i ne spavaju same i za razliku od Srpkinja nemaju na glavi muža nego šešir.

Brižit Bardo, Katrin Denev, Žilijet Binoš, Francuskinje su dok je sveta simbol šarma, lepote, elegancije, jednom rečju "O, la, la"...

Nije čudno što se mnogi sa pravom pitaju postoji li, privlačnija žena na svetu od Francuskinje?

Francuska žena je duboko samosvesna, neki od najjačih feminističkih mislilaca potiču iz Francuske, setimo se Simon de Bovoar i njene rečenice "Ženom se ne rađa nego postaje." Bovoar je smatrala da muškarci i žene treba da prepoznaju jedni druge kao jednake. Propagirala je "novu ženu", kojoj je potrebna ravnoteža. Ideal Bovoar bio je izbalansiran par; par koji ne živi kao zatvorena ćelija, nego se svaki član para integriše individualno u društvo.

Šarm i samosvest

Šarm, nezavisnost, samosvesnost neki su od sinonima za francusku ženu. Francuskinja važi za nepretencioznu ženu, ali voli da joj se dive i da jednostavno bude primećena.

Sve moje ljubavi trajale su najviše sedam godina: kažu, telo se obnavlja svakih sedam godina. Uvek je predivno u početku. U sredini je još lepše. A na kraju … zavisi od toga ko se prvi zasiti. Uvek je teško na kraju. Nikad nisam nekog volela, a da ga nisam još i “posle” volela. “Posle” ne postoji više ona povezanost glave s telom. Tad funkcioniše samo glava… Ali ipak nešto ostaje… nešto nalik na ožiljak. Ne u tužnom smislu te reči. Ostaje ožiljak koji nam služi na čast. Najlepše odlikovanje…
Fransoa Sagan

Prijatan osmeh, elgantno odevanje, sređena kosa i šminka, graciozna figura, hod i držanje i nije čudno, što već počinjete da pevate pesme o Francuskinjama.

Francuskinje važe za žene koje su sposobne da budu elegantne i šarmantne bez velikog napora. Francuski recept za eleganciju, koji zna svaka dama, jeste spoj jednostavnost i prirodnog izgleda.

Teško ćete na ulicama francuskih gradova videti neurendo našminkanu ili neprikladno obučenu ženu.

(old_image)

Život je dobar

Francuskinja živi život uz moto „život je dobar“, pa i u najstresnijim momentima u životu, ponaša se kao da nema problema.

Protiv životnih nedaća, Francuskinja se bori visoko podignute glave, ali i pored toga što bi neki rekli da je to stereotip, ona i da dalje nastoji da bude ljupka.

Putnici opisuju misteriozni pogled Fancuskinje, kao pogled žene svesne sebe, a biti lepa i kada se to ne očekuje od nje, kao da je duboko ukorenjeno u mentalni sklop ove žene.

Francuskinja se opisuje i kao obrazovana žena koja ima visoka očekivanja od svog partnera. Francuskinja, traži džentlmena i muškarca, koji će prema njoj da se ophodi s punim poštovanjem. Žena u Francuskoj ne priznaje rutinu, već u svakom deliću života traži i umetnost.

(old_image)

Ne pokušavajte da je impresionirate

Ovu ženu morate dobro da slušate. Divite joj se, ali ne pokušavajte da je impresionirate. Francuskinja želi društvo koje je kao i ona; elegantno i samouvereno.

Francukinje su, i pored svih priča o francuskoj ljubavi žene za duže veze. Vole porodicu i važe za odlične, u isto vreme energične, ali i veoma nežne majke. Veoma im je stalo i da imaju karijeru, koju nastoje da usaglase sa majčinskim obavezama.

Bilo kako, ako jednom prošetate Monmartom i Jelisejskim poljima, pored raskošnih umetničkih građevina, pažnju će vam privući sigurno i bar jedna Francuskinja, i to možda za sva vremena, ko zna ...

Pročitajte još:
Crnogorke - ni Crne, ni Gorke
Srpkinje - seksi i tvrdoglave
Eskimke - ljubav u ledu

Pogledajte još