Selektorski posao je najvažniji u engleskom fudbalu

“Ovo je najvažniji posao u engleskom fudbalu, a ja sam privilegovan što mogu da ga preuzmem. Jedva čekam da počnem da radim i nadam se da će svi stati uz tim”, rekao je 64-godišnji Hodžson novinarima na predstavljanju.

On je potpisao ugovor na četiri godine, što znači da će biti na čelu ekipe i za Svetsko prvenstvo 2014. i Evropsko 2016. Vest Hem će napustiti na kraju sezone, 13. maja, a onda će voditi Englesku na Evropskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj.

Na klupi će zameniti Fabija Kapela, koji je otišao u februaru zbog spora sa nacionalnim savezom oko oduzimanja kapitenske trake Džonu Teriju. Hodžson je do sada bio selektor Švajcarske, Finske i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

“Nadajmo se da će svi stati uz nas i pobrinuti se da radimo kao tim i postignemo rezultate koje u Engleskoj svi očekuju i žele”
, rekao je Hodžson.

Glavni favorit za selektorsku funkciju od februara bio je Hari Rednap, a neki igrači su ga javno podržali.

“Svaki trener treba da osvoji igrače. Nije mi prvi put da se našem u grupi koju ne poznajem, ali moja biografija navodi da sam se dobro snalazio u tim situacijama. Svaki trener na novom poslu treba da bude siguran da su igrači uz njega, ujedinjeni u jednom cilju. Mi smo Engleska, fudbalski tim Engleske. Zanimamo mnoge. Nosim veliku odgovornost, ali i igrači takođe”
, rekao je on.

Trener je radio u klupskom fudbalu u Engleskoj, Švedskoj, Danskoj, Norveškoj, Švajcarskoj i Italiji, u kojoj je dva puta bio na čelu Intera.

“Nema nikakve sumnje da poznaje međunarodni fudbal
“, rekao je predsednik Fudbalskog saveza Engleske Dejvid Bernstin.

Beta