Preminuo bubnjar Novih fosila

"Otišao je moj najbolji prijatelj", izjavila Sanja Doležal.

Nenad Šarić (65), koji je ove zime proslavio 18 godina braka sa Sanjom Doležal, preminuo je u bolnici u Karlovcu posle pretrpljenog moždanog udara, koji je imao u utorak.

Tužnu vest potvrdio je član grupe Vladimir Kočiš Zec.

Prema pisanju hrvatskih medija, Nenad je proveo prvomajski praznik u vikendici na Mrežnici, gde je želeo da organizuje 49. rođendan svoje supruge.

Međutim, nije se javljao na telefon više sati, pa su svi posumnjali da nešto nije u redu. Sanja Doležal je pozvala komšinicu da proveri šta je sa njim i pronašla ga je u teškom stanju.

"Moj najbolji prijatelj i životni partner nas je napustio danas posle 15 časova. Prerano za mene i za našu decu. Nažalost, krvarenje u mozgu je od prvog trenutka bilo preobilno i izazvalo je strašne posljedice. Zahvaljujem mnogobrojnim prijateljima i poznanicima koji već dva dana šalju podršku i svoju ljubav. Zahvaljujem lekarima i osoblju Karlovačke bolnice na svemu što su učinili ova dva dana. Kao vernica, molim braću i sestre u Hristu da se mole za dušu mog supruga i snagu naše porodice", napisala je u saopštenju Sanja Doležal.

Ona je zamolila medije da ostave nju i porodicu da u miru prežive teške trenutku.

Nenad Šarić je poslednji je došao u sastav Novih fosila i to 1985. godine. Rođen je 10. oktobra u Rijeci.

Karijeru muzičara počeo je šezdesetih godina u zagrebačkoj grupi Jutarnje zvijezde, a u Novim fosilima je preuzeo ulogu bubnjara.

Sanja Doležal i Nenad Šarić "Brada" imaju 18-godišnjeg sina Luku i tri godine mlađu kćerku Leu.

Pogledajte još