Evropo čuvaj se Juventusa

0

Vezni fudbaler Juventusa Klaudio Markizio rekao je posle osvajanja titule u prvenstvu Italije da će njegova ekipa sledeće sezone biti još bolja i da ostali klubovi treba da je se plaše u Ligi šampiona.

“Konte je ovom timu dao identitet. Čekao sam ovu titulu od kada sam zaigrao za prvi tim. Mi smo strašna ekipa, rastemo i poboljšavamo se, a sledeće sezone bićemo još bolji. Neka nas se čuva Evropa”, rekao je Markizio italijanskim medijima.

Juventus je u nedelju uveče pobedio Kaljari sa 2:0, dok je prvi pratilac Milan izgubio od Intera sa 2:4, tako da torinski tim kolo pre kraja ima nedostižna četiri boda prednosti.

Alesandro Matri je istakao Andreu Pirla kao fudbalera koji je doneo razliku njegovoj ekipi u odnosu na ostale u Seriji A.

“Imali smo referentnu tačku na sredini terena, a to je Andrea Pirlo. On zaslužuje priznanje jer je čitave sezone pravio razliku. Ima tu još članova tima koji su dali izuzetan doprinos u osvajanju titule”, rekao je Matri.

Štoper Juventusa Đorđo Kjelini istakao je da sezona još nije gotova, jer želi da s klubom uzme trofej u kupu, a sa reprezentacijom Italije Evropsko prvenstvo.

“Svaki član tima bio je odličan tokom cele sezone. Sada ćemo slaviti i onda uzeti nekoliko dana slobodno. Želimo da sezonu završimo neporaženi, da osvojimo i kup, a potom i sa reprezentacijom Italije Evropsko prvenstvo”
, istakao je Kjelini.

Crnogorski napadač Mirko Vučinić kazao je da se ne dešava svakome da u prvoj sezoni u klubu osvoji titulu šampiona.

“Ovo je neopisivo. Dok sam igrao za Romu bio sam tako blizu titule, a sada sam je osvojio s Juventusom i san mi se ostvario, i to u prvoj sezoni u klubu. To se ne dešava svakome”, kazao je Vučinić.

Golman Juventusa Đanluiđi Bufon rekao je da je titula u prvenstva njegov najveći uspeh pored osvajanja Svetskog prvenstva sa reprezentacijom Italije 2006. godine

“Posle osvajanja Svetskog prvenstva sa reprezentacijom Italije, ovo je najveća radost u mom sportskom životu. Fraza da se rad isplati konačno ima smisla. Uvek sam mislio da je to 20 odsto istina, a 80 retorika, ali sada mislim da je 80 odsto tačno”, rekao je Bufon.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.