Radikalki nestali listići sa džakom: Nikad više neću u birački odbor

Dosadašnja istraga pokazuje da su u nestanak famoznog džaka sa već prebrojanim glasovima umešani predsednica biračkog odbora iz SRS i član komisije iz SNS koji ju je sa materijalom vozio.

Predstavnica radikala D. S. u izjavi za „Blic” tvrdi: „Stvarno ne znam šta je moglo da se dogodi. Predstavu nemam, ali stvarno! Nikad više neću u odbor da idem.”

Kako „Blic” saznaje, D. S. i njen kolega, član komisije iz SNS, Lj. V. dali su izjave policiji u kojima tvrde da ne znaju kako je džak nestao. Oboje su u istrazi potvrdili da niko na biračkom mestu u pančevačkoj Osnovnoj školi „Sveti Sava” nije imao primedbe na izborni proces, da su svi glasovi uredno prebrojani i da su ušli u zapisnik, koji je potpisan.

Predsednica odbora D. S. u istrazi je rekla da su po brojanju glasova pakovali listiće i završili posao oko jedan posle ponoći, ali da su spakovani u tri umesto u pet džakova, koliko ih je ona pred izbore donela.

Kako „Blic” saznaje, D. S. je navela i da su u školi ostala još tri džaka sa materijalom za koje, kako tvrdi, ne zna gde su završili.

Predstavnica SRS je u istrazi dodala i da su džakove sa materijalom izbacivali kroz prozor na parking škole, a potom u auto naprednjaka Lj. V. koji ju je i odvezao do opštine. Ona je predala izborni materijal tek ujutro oko devet časova. U opštini je morala da prepakuje listiće jer ih nije dobro sortirala.

Kako za „Blic” kaže izvor blizak istrazi, D. S. je ustvrdila da su i drugi morali da po propisima pakuju džakove, a da je ona nekoliko puta izlazila, a izborni materijal ostavila sestri i članovima nekih drugih biračkih odbora da ga čuvaju.

Naprednjak Lj. V. naveo je da je vozio izborni materijal. Kako saznajemo, u istrazi je tvrdio da su u startu po iznošenju sa biračkog mesta od tri izneta džaka dva bila polovično puna, a jedan ispunjen. Lj. V. je istakao da je on oko dva ujutro odvezao materijal, a potom otišao kući.

Pogledajte još