Tadžikistan neće Diktatora

0

DUŠANBE, 18. maja 2012. (Beta-AFP) – Američki satirični film "Diktator" (The Dictator) neće biti prikazan u Tadžikistanu, rekao je direktor jedne distributerske kuće iz te zemlje, uz objašnjenje da sve bioskopske sale već imaju kompletan program.

DUŠANBE, 18. maja 2012. (Beta-AFP) – Američki satirični film “Diktator” (The Dictator) neće biti prikazan u Tadžikistanu, rekao je direktor jedne distributerske kuće iz te zemlje, uz objašnjenje da sve bioskopske sale već imaju kompletan program.

“Nemamo gde da ga prikažemo… Nismo u mogućnosti da prikažemo sve filmove”, kazao je agenciji Frans pres direktor, koji je tražio da ostane anoniman.

Medjutim, filmski kritičari smatraju da je takva odluka doneta zbog provokativnosti filma.

“‘Diktator’ će uvrediti veliki broj ljudi, on neće imati podršku naših gledalaca”, rekla je Frans presu kritičarka Lidija Saidova.

U filmu “Diktator” Saša Baron Koen igra Aladina, bogatog, surovog i nemilosrdnog diktatora koga kidnapuju i zamene zatucanim čobaninom koji izgleda isto kao on.

Uz pomoć Zoi, lepe i darežljive vlasnice zen radnje, heroj će se boriti svim silama da se vrati na presto i postara da demokratija nikad ne dodje u zemlju koju on tako surovo ugnjetava.

Njegov prethodni film “Borat” iz 2006. godine zabranjen je u Kazahstanu zato što je prikazao tu zemlju kao zaostalu i varvarsku. Medjutim, Kazahstan je krajem aprila 2012. morao da se zahvali tom filmu zato što je doprineo razvoju turizma u toj bivšoj sovjetskoj republici.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.