Vilijams ostao paralizovan posle nesreće

Vilijams je vozio motor u blizini grada Atlante kada je išao na svadbu svog brata, kada mu je u susret izleteo drugi automobil. On je skrenuo da ga izbegne, ali je udario u bankinu i odleteo sa svog vozila. Njegov trener i menadžer Džordž Piterson rekao je da je bokser odleteo skoro 30 metara kroz vazduh, a onda je pao na leđa, I da je preživeo samo zato što je nosio kacigu.

Prema Pitersonovim rečima, Vilijams bi u sredu trebalo da bude operisan da bi mu se stabilizovala gornja, zdrava polovina kičme, tako što će se staviti zaštita oko nje.

Pol “Panišer” Vilijams bio je šampion u velter i polusrednjoj kategoriji, a borio se i u srednjoj. U karijeri je zabeležio 41 pobedu i dva poraza, a omiljen je kod navijača zbog načina borbe, pošto je stalno išao napred i želeo je da razmenjuje udarce sa rivalima.

U svetu boksa je bio poštovan zato što nije ružno pričao o rivalima i nikada nije izazivao skandale.

Vilijams je prošle nedelje ugovorio borbu sa šampionom supersrednje kategorije u verziji WBC i jednom od najvećih zvezda trenutno, Saulom Alvarezom.

Piterson je za sajt Boksingsin rekao da je Vilijams u odličnom mentalnom stanju i da je zadržao svoj borbeni duh, ali da nema šanse da ikad više stane na svoje noge.

“Nema šanse. Nema šanse. Proveo sam osam sati sa njim u bolnici I rekao mi je sada ću morati da se vratim stend-ap komediji”.

On je ubeđen da će pobediti nesreću. Rekao mi je: “Pit, ne veruj ničem što ti kažu, vratiću se sigurno”, rekao je Piterson.

Nesreća se desila u nedelju po američkom vremenu, a poklopila se sa još jednom tragičnom vešću za ljubitelje boksa, pošto je juče rano ujutru pronađen mrtav legendarni šampion Džoni Tapija.

Beta

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.