Partizan dobio Zvezdu

Utakmica je odigrana pred oko 5.000 gledalaca u hali Pionir, a sudili su Milija Vojinović, Dragan Nešković i Vladimir Jevtović.

Partizan: Kecman, Raduljica 13, Lučić 8, Milosavljević 18, Bešović, Božić 3, Čakarević 8, DŽejms 16, Mačvan 5, Đekić, Anđušić 14, Bertans 6.

Crvena zvezda: Čović 5, Ilić 6, Lazić, Nedović 10, Lešić 4, Subotić 13 , Radivojević 2, Nikolić, Tomas 21, Milutinović 4, B. Popović 8, P. Popović 8.

Ekipa Partizana napravila je prvi korak ka osvajanju 11. uzastopne titule, ali je do pobede došla uz dosta borbe i prolivenog znoja. Pokazalo se još jednom da je Svetislav Pešić “skockao” ekipu baš za pravo vreme, finale plej-ofa, ali je presudilo iskustvo i kvalitet branioca titule šampiona Srbije.

(old_image)

Kao možda nikada u dosadašnjem toku sezone, izabranici Vlade Jovanovića šutirali su precizno za tri poena, u ključnim momentina igrali čvrstu odbranu i pokazali pravi karakter.

Crveno-beli su se odlično držali do tri i po minuta pre kraja meča, kada su Danilo Anđušić, Dominik Džejms i Dragan Milosavljević ubacili, ispostavilo se, ključne poene.

Nakon izjednačenog početka meča, usledila je serija Partizana koji je konstatno podizao prednost sve do 35:18 i tada je delovalo da će izabranici Vlade Jovanovića lako izaći na kraj sa rivalom. Ipak, malo po malo, crveno-beli su prilazili Partizanu koji je u nekoliko navrata u trećoj četvrtini morao ozbiljno da se namuči i odbije te napade.

Uzbudljivu završnicu utakmice najavio je Filip Čović čijom “trojkom” je Zvezda stigla do prednosti od 63:62.

Sledeća utakmica finalne serije plej-ofa Superlige igra se u petak, 8. juna, a domaćin će biti Crvena zvezda, takođe u hali Pionir.

(Tanjug)

Pogledajte još