Sakis Rouvas

Zgodni Grk za kojim uzdišu mnoge devojke, koga smo upoznali na „Evroviziji” 2004. godine u Turskoj sa velikim hitom „Shake it”, posetio je Beograd. Pojavio se kao specijalni gost u „Operaciji trijumf“, gde je sa makedonskim kandidatom Aleksandrom Belovom otpevao svoj hit.


- Trenutno vodim sličan šou u Grčkoj, gde ću i dočekati Novu godinu. Mislim da je ovo super jer mladi mogu da pokažu svoj talenat i usavrše se. Ovakva prilika se ne dobija baš svaki dan.

Iako mu je ovo prva poseta Beogradu, otkrio nam je da je dosta slušao o našem noćnom životu, lepim devojkama i raznovrsnoj hrani. Nije čuo za puno srpskih pevača, osim za Gorana Bregovića koga smatra internacionalnom zvezdom, a pre četiri godine u Turskoj je imao prilike da upozna Željka Joksimovića za koga ima samo reči hvale.

- Željko je izuzetan pevač i kompozitor i nadam se da ću u skorijoj budućnosti imati prilike da sarađujem s njim. Nadam se i da ću uspeti da ga vidim u ovih nekoliko dana, koliko ću provesti u Beogradu. (old_image)

Ovaj Apolon, anđeoskog glasa koji, kada zanjiše kukovima obara s nogu, po drugi put će predstavljati Grčku na Evroviziji 2009. Velike pripreme za Rusiju već su počele, a od tri spremljene pesme, žiri će izabrati jednu s kojom će Sakis pokušati da ovo takmičenje vrati u Atinu.

- Pre nekoliko godina trebalo je da održim koncert u Beogradu, ali se nešto iskomplikovalo s produkcijom, pa je sve bilo otkazano. Nadam se da ću u maju ponovo doći da promovišem svoju evrovizijsku pesmu, a kad se sve to završi, očekujte moj veliki koncert. Ja se veoma radujem tome.

Tokom prve četiri godine karijere, Sakis je imao monopol nad svim muzičkim nagradama u Grčkoj. Najbolji novi pevač, najbolja pesma, najbolji scenski nastup, ali i mnoge druge, dovele su Sakisa u poziciju da osim što snima svoje solo hitove, snima i duete s najvećim grčkim muzičkim zvezdama, poput Ane Vissi, Kaiti Garbie i Despinom Vandi. Pored svoje muzičke karijere Sakis je uplovio i u glumačke vode.

- Poslednjih osam meseci sam u Los Anđelesu, gde snimam film. Ovo je drugi film u mojoj karijeri, triler je, a ja imam ulogu ubice. Film se zove “Duress”(Hapšenje), a pored mene u glavnoj ulozi se pojavljuje jedan poznati glumac, Martin Donovan. Moram priznati da se odlično snalazim kao glumac, a moći ćete i vi da se u to uverite na leto 2009. godine, kada se očekuje premijera ovog filma

Leta 2000. godine Sakis Rouves je postao prva grčka zvezda koja je dobila ponudu da snimi reklamni spot za "Pepsi". Specijalno za snimanje spota, "Pepsijev" menadžment je iz Londona dovezao opremu za snimanje čak u Atinu, a rezultat je bio apsolutno briljantan.

Tekst: Jelena Antonijević

Pogledajte još