Neverovatna supersila koja spašava Amere je...

Više od dve trećine Amerikanaca, odnosno oko 80 miliona njih veruje da postoje vanzemaljci, pokazala je anketa koju je uradila televizijska stanica "National Geographic". Tako da ne čudi da je baš u SAD, a potom i u celom svetu, toliku popularnost stekla serija "Dosije X", pa i danas Amerikanci znaju, poput agenta Moldera, da pogledaju u nebo i kažu: "Istina je negde tamo..."

Prema ovoj anketi 65 posto Amerikanaca, posebno žena i mladih, veruje da će uz pomoć "svemirske invazije" sadašnji predsednik SAD-a Barak Obama na predsedničkim izborima pobediti kandidata republikanaca - Mita Romnija.

Iako holivudska produkcija izbaci nekoliko superherojskih filmova godišnje koji zarade milione dolara, ipak 71 posto građana veruju da je ipak veća mogućnost da postoje vanzemaljci nego superheroji. Svašta, pa zar Betmen ne postoji?! Kristofer Nolan nas sve vreme laže?! Ne verujemo. Ovog leta će "Uspon Mračnog viteza" dokazati da superheroji žive.

A šta misliš, u koje "spasonosne supersile" veruju Srbi?
Šta li će da aterira ovde i da nam pritekne u pomoć?
Ko zna, možda i ovde neko sanja da ga otmu vanzemaljci...
Neki slatki E.T. ili zgodni Fleš Gordon ili Supermen.

Ali, iako više veruju u "male zelene" ili "mršave sive", Amerikanci bi u slučaju apokalipse ipak pozvali u pomoć superheroje. Osam posto bi želelo da od katastrofe pobegne penjući se u paukovu mrežu Spajdermena, 12 posto bi pozvalo Betmena za spasenje, ali - što je sigurno sigurno je - krupno i mišićavo, a još pride i zeleno i naučnik (kada je u ljudskom obliku, naravno) ipak ima najviše šanse da nešto uradi. Pa, tako, Amerikanci bi u najvećem procentu (21 posto) u pomoć pozvalo Halka.

To je, naravno, u redu. Npr., mi bismo u pomoć ipak pozvali Edvarda Nortona da se "iznenada pojavi i reši stvar". Tako da, blizu smo Amerikancima, jer Ed je i igrao Brusa Benera, tj. Halka. Divota "planetarne sloge".

Nego, Amerikanci, a zašto ne zovete u pomoć Kapetana Ameriku?!

Pogledajte još