Rang liste na beogradskim fakultetima

Preliminarni rezultati prijemnih ispita biće objavljeni najkasnije 29.juna. Primedbe na preliminarnu rang-listu maturanti će moći da ulože 29. i 30. juna.

Ove godine na beogradske fakultete želi da se upiše 20.202 budućih brucoša, a mesta ima za 14.406 studenata, 9.288 budžetskih i 5.118 samofinansirajućih studenata.

Najmanje interesovanja ove godine maturanti su pokazali za Tehnološko-metalurški, Šumarski, Pravoslavni, Fizički, Geografski i Fakultet fizičke hemije. Na tim fakultetima nije ispunjena propisana kvota, pa će na njima ostati slobodnih mesta za drugi upisni rok u septembru.

Najveće interesovanje, po broju prijavljenih kandidata, bilo je na Ekonomskom i Pravnom fakultetu, jer oni upisuju i najveći broj budućih brucoša. Iznenadjenje je Mašinski fakultet koji posle dužeg vremena ima više prijavljenih studenata od broja predvidjenih mesta.

Kada se uporedi broj raspoloživih mesta i broj prijavljenih ove godine najveće interesovanje bilo je na Fakultetu organizacionih nauka, Medicinskom i Filozofskom. Popularni su i Fakultet političkih nauka i Elektrotehnički fakultet.

BEOGRAD, 2. jula 2012. (Beta)

Pogledajte još