NAJSTARIJI STUDENT NA SVETU: Italijan u 92. godini dobio 15. fakultetsku diplomu (VIDEO)

Leonardo Altobeli, devedesetjednogodišnji penzionisani italijanski lekar, izjavio je nakon što je stekao svoju petnaestu diplomu, da je sada konačno zadovoljan i da će prestati da studira.

- Prestaću da studiram - kazao je Leonardo lokalnim medijima, dan pre nego što će steći diplomu kriminologa na novom smeru za istraživačke nauke na Univerzitetu Fođa.

Altobeli je do sedamdesete godine bio lekar porodične medicine, ali i gradonačelnik rodnog grada, Troje, blizu Fođe.

Među njegovih ostalih 14 univerzitetskih diploma su: diploma pravnog fakulteta, političkih nauka, italijanske književnosti, filozofije, pedagogije (dvaput), agrarnih nauka, prehrambenih nauka i tehnologije, turizma, istorije, biotehnologije, arheologije i poslednja je magistarska diploma iz kriminologije.

U njegovom univerzitetskom CV-ju je sedam diploma, među kojima su one iz socijalne medicine, sportske medicine, zdravstvenog prava i podučavanja opšte medicine.

- Najstariji sam student na svetu, ali nakon ove diplome, prestajem da studiranjem. Sada ću se posvetiti pisanju. Mladima poručujem da vole ono što rade. Da prigrle svoj posao i da ga rade s osmehom i smireno. Oduvek sam osećao strast prema sticanju novih znanja i zbog toga sebe nazivam "studentom sveta" - poručio je Altobeli.

Izvor: 021.rs/Hina
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još