Omnibus "Istanbule, ne zaboravi me" stiže na Palić

Film "Istanbule, ne zaboravi me" će biti prikazan u glavnom programu Palićkog filmskog festivala, van konkurencije. Glavne uloge u Arsenijevićevom filmu tumače Svetozar Cvetković i Mira Furlan koja će i predsedavati ovogodišnjim žirijem Palićkog festivala.

"Istanbule, ne zaboravi me" će istovremeno imati prilike da vidi i beogradska publika u bioskopu Fontana, u ponedeljak 16. jula u 19.30, u okviru izbora filmova sa Palićkog festivala.

Omnibus "Istanbule, ne zaboravi me" nastao je u okviru projekta Istanbul – prestonica kulture Evrope 2010.

Šest međunarodno afirmisanih reditelja pozvano je da snimi svoje priče inspirisane gradom na Bosforu, na temu sećanja. Pored Arsenijevića, priče su režirali dobitnik Zlatnog globusa i nominacije za Oskara Hani Abu-Asad ("Raj sada"), kanski laureat Aida Begić ("Snijeg“), Erik Nazarian ("Plavi čas“), roterdamski pobednik Omar Šargavi ("Idi u miru, Džamal“) i Sterios Niziris ("O kuvarima i bogovima“).

Film je prikazan na brojnim međunarodnim festivalima, a nedavno je na Festivalu jugoistočnog evropskog filma u Los Anđelesu (SEE FEST 2012) osvojio dve nagrade, specijalno priznanje žirija i nagradu za najbolju kameru.

Pogledajte još