Branko Radujko na čelu GSP-a

Sa funkcije predsednika Upravnog odbora GSP-a odbornici skupštine grada razrešili su dosadašnjeg direktora Bojana Bovana, koji je podneo ostavku.

Da Radujko oporavi GSP

U obrazloženju se navodi da je Radujko postavljen na čelo GSP-a u cilju restrukturiranja i transformacije najvećeg gradskog prevoznika iz gubitaša u profitabilno preduzeće.

GSP već godinama beleži gubitke u poslovanju, pa se očekuje da će u restrukturiranju akcenat biti na optimizaciji poslovnih procesa i racionalizaciji poslovanja.

Biografija:


Radujko je diplomirani je pravnik, rođen je u Kninu 1974. godine. Bio je savetnik premijera Srbije Zorana Đinđića i šef kabineta premijera Zorana Živkovića.

Predsednik Srbije Boris Tadić postavio ga je 2004. godine za specijalnog savetnika zaduženog za regionalnu politiku, a od juna 2006. je generalni sekretar predsednika Republike.
Krajem 2007. tadašnja vlada DS imenovala je Radujka za generalnog direktora Telekoma umesto dotadašnjeg direktora Draška Petrovića (DSS).

Radujko je član je Demokratske stranke, Srpske asocijacije menadžera i Saveta Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Pogledajte još