Anđelković se vraća u Beograd

POREČ, 22. januara 2009. (Beta) - Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković izjavio je da je Ivan Nikčević operisan, a da se povređeni Danijel Anđelković vraća sa Svetskog prvenstva u Beograd.

Nikčević je pokidao Ahilovu tetivu u meču sa Danskom, u drugom kolu takmičenja u Grupi D na SP, a Anđelkoviću je pukao mišić juče u utakmici sa Norveškom, u četvrtom kolu.

"Nikčević je operisan jutros u osam sati, a Anđelković ide danas na ultrazvuk i magnetnu rezonancu, ali za njega je prvenstvo završeno i sutra se vraća u Beograd. Ni na njega ne možemo više da računamo", rekao je Đurković agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, posle prvog takmičenja na SP svaka reprezentacija ima pravo da zameni dva igrača.

"Kada se završi utakmica sa Saudijskom Arabijom treba da sednemo i vidimo da li će selektor Jovica Cvetković pozvati nekog sa tog spiska od 28 igrača. Ne mogu sada ništa da kažem dok ne vidimo večeras kakav će biti rasplet u grupi", rekao je Đurković.

Rukometni reprezentativac Srbije Mladen Bojinović izjavio je danas da ne poznaje igrače sa šireg spiska selektora Jovice Cvetkovića i da ne zna ko bi mogao da zameni na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj povređenog srednjeg beka Danijela Anđelkovića.

Anđelkoviću je juče pukao mišić na utakmici sa Norveškom i za njega je SP završeno.

"Dešavaju nam se pehovi. Prvo Ivan Nikčević, sada Anđelković, i to kada je počeo da igra dobro. Šta da kažem... Skupićemo se i posle ovih povreda. Bilo bi dobro da neko dođe, ali ko, kada je ova reprezentacija sastavljena od istih igrača već dve i po godine", rekao je Bojinović agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, problem je i što je u pitanju srednji bek, koji organizuje igru.

"Nema druge... Mora da 'digne' Nenada Vučkovića da odigra bolje, da nam više pomaže", naglasio je Bojinović.

On je dodao da je u narednom meču sa Saudijskom Arabijom najvažniji pristup, jer je ekipa već dobila "šamar" od Brazila.

"Saudijsku Arabiju ne sme da potcenjuje niko, od selektora, nas igrača, do novinara. Ta dva boda iz tog meča ostavljaju nas u igri za drugi krug. Moramo da čekamo rasplet u grupi, između Egipta i Brazila, kao i Danske i Norveške", rekao je Bojinović.

Reprezentacija Srbije danas u 16.15 sastaje se sa Saudijskom Arabijom, u petom kolu takmičenja u Grupi D na Svetskom prvenstvu.

Pogledajte još