Jeste li čuli za Tavi Gevinson?

Tavi je obična srednjoškolka, ali i uticajni modni bloger, osnivač modnog časopisa, ljubitelj pop kulture.

Kako prenosi RTS, Tavi od svoje 11. godine, uspešno vodi jedan od najčitanijih modnih blogova Stajl ruki (Style Rookie), sa 13 je već bila nezaobilazno lice u prvim redovima na revijama njujorške Nedelje mode, časopis Vogue je u više navrata pisao o njoj i uvažavao njena mišljenja o kolekcijama i stilu, i muza je tokijske modne scene.

Tavi sebe opisuje kao "malu štreberku koja ceo dan provodi u kući noseći čudne sakoe i divne šešire".

(old_image)

Kako je sve počelo?

Tavi Gevinson je sa svega 11 godina počela da izražava svoju ljubav prema modi i određenim kulturnim dešavanjima putem bloga Stajl ruki. Roditelji su njen rad uzeli za ozbiljno tek kada ih je prvi put pitala da li sme da da izjavu za Njujork tajms.

Sa samo 13 dobila je poziv da se pojavi u prvim redovima na revijama na Nedelji mode u Njujorku. Gevinsonova se pojavila i ušla u legendu sa sada već slavnom mašnom na glavi koja je zagradila vidik svim poznatim licima iza nje.

Sa 15 je pokrenula poznati modni časopis Ruki (Rookie) u elektronskoj formi, u slobodno vreme se bavi pevanjem i drži inspirativne govore o kvalitetnim ženskim tinejdžerskim uzorima.

- Dan delim na dva dela. Imam školski i spisateljski deo dana, vreme za poslovne obaveze i domaće zadatke, i onda mi ostaje nešto vremena za sebe, koje provodim sa prijateljima ili da se jednostavno opustim i ne radim ništa. Trudim se da kroz sve ovo prođem sa što manje ometanja, jednostavno radeći jednu po jednu stvar - objašnjava Tavi.

O privremenom premeštanju fokusa u pisanju sa mode na umetnost, kaže: „Nisam se namerno distancirala, samo sam malo promenila interesovanja. I dalje obožavam modu i garderobu, samo, pretpostavljam da je došlo vreme da izgradim svoj svet, pa sam zainteresovana i za film, muziku i različitu literaturu."

Pogledajte još