MODNI HOROSKOP: Koji znak voli da provocira izgledom, a ko preferira udobnost?

Svaka od četiri grupe znakova (vatra, vazduh, zemlja i voda) ima poseban pristup modi.

Vatreni znakovi - Ovan, Lav i Strelac vrlo su intuitivni i uvek gledaju na budućnost. U odevanju biraju vrlo snažne boje. Vole da eksperimentišusa odećom i pritom uživaju da privuku pažnju. Za njih je moda usko povezana sa istaknutim individualizmom i potrebom za slobodom. U pravljenju kombinacija znaju da odu u krajnosti. Ponekad savršeno istaknu ono što drugi ne primećuju, a ponekad na silu spajaju nespojivo.

Vatrene znakove ne karakteriše preterana sofisticiranost. Oni uvek igraju na kartu brzog reagovanja. Vazdušni znakovi - Blizanci, Vaga i Vodolija su izuzetno društveno nastrojeni. Uvek mnogo razmišljaju o onom što će nositi pa teško odlučuju.

Zahvaljujući urođenoj fleksibilnosti, idu u korak s trenutnim modnim trendovima. S vremenom izgrade svoj stil i autentično izražavanje ukusa. Vodeni znakovi - Rak, Škorpija i Ribe imaju potpuno lični stil odevanja. Izražena emocionalnost čini ih sklonim romantičnosti i podstiče na jedinstvene modne ideje, a odevaju se zavisno od trenutnog osećaja.

Zemljani znakovi - Bik, Devica i Jarac nastoje da budu što praktičniji. Posebnu pažnju obraćaju na detalje i izuzetno im je važno da kupe kvalitetnu odeću. Izbegavaju kompromisna rešenja i tvrdoglavo zastupaju svoje modne ideje.

OVAN: Ležerne, ali provokativne kombinacije

Ovnovi ne mare ako se ističu u mnoštvu. Opredeljuju se za sportsku i ležernu odeću pa ne paze previše na stilove i kupuju različite komade odeće i sami ih kombinuju. Najradije nose crveno.

Modni dodatak: Šešir

Omiljene boje: Crvena, bela, crna

BIK: Prate popuste, ali retko kad trendove

Lanena odeća, pamučne i svilenkaste tkanine koje su prijatne na dodir najdraže su Bikovima. Retko će pratiti trendove. Vole odeću visokog kvaliteta, ali po pravilu traže rasprodaje i popuste.

Modni dodatak: Zlatna ogrlica

Omiljene boje: Svetlozelena, pastelnoplava, ružičasta

BLIZANCI: Važno je samo da je mladalački

Vole živahne stilove koji su mladalački orijentisani. Blizanci uživaju da nose dobar par iznošenih seksi farmerki, baš kao što vole prošetati u baršunastoj ljubičastoj haljinici.

Modni dodatak: Šarene narukvice

Omiljene boje: Narandžasta, žuta, grimizna

RAK: Verni su prošlosti i kod odevanja

Lepo, meko, ženstveno... te reči mogle bi opisati odeću koju ćete naći u ormaru svakog ženskog Raka. Kod njih se odeća veže uz emocije iz prošlosti, tako da često dugo nose staru odeću.

Modni dodatak: Starinski broš

Omiljene boje: Pastelne, bisernobela, srebrna

LAV: Odaju ih svetlucavi detalji

Lavovi vole luksuzne predmete. Obično poseduju prostrane ormare pune divnih i luksuznih komada odeće ili odeće koja barem deluje skupo. Svetlucave ukrašene majice, suknje i haljine, jake boje, saten i svila glavne su karakteristike njihove garderobe.

Modni dodatak: Zlatna narukvica

Omiljene boje: Žuta, narandžasta, zlatna

DEVICA: Prepoznaje se po urednosti

Devica uvek deluje skladno. Pripadnici ovog znaka mnogo pažnje pridaju detaljima, tako da u svakoj prilici izgledaju uredno i sređeno, čak i ako nose nešto ležerno.

Modni dodatak: Moderni sat

Omiljene boje: Kremasta, tamnosmeđa, mornarski plava

VAGA: Besprekorne romantičarke

Vrlo su modno osveštene i uvek će se truditi da izgledaju što bolje. Budući da je Vaga prilično romantičan znak, mnoge žene odlučiće se za bluze i suknje s čipkastim detaljima, zgodne ženstvene haljine s cvetnim motivima i puno nakita.

Modni dodatak: Bele kratke pantalone

Omiljene boje: Ružičasta, boja slonovače, svetloplava

ŠKORPIJA: Znak koji pršti seksepilom

Seksi. To je opis Škorpija. Kad se sređuju žele da budu i zavodljivi, pa vole nešto ostaviti i mašti. Cipele visokih potpetica omiljena su obuća tipične Škorpije, a ne zaboravimo i crne naočare koje im pomažu da iza njih deluju tako tajanstveno.

Modni dodatak: Tamne naočare

Omiljene boje: Crna, purpurna, tamnocrvena

STRELAC: Slobodnjaci vole sportsku notu

Strelci su ljubitelji slobode, pa traže odeću koja je udobna i ima sportsku notu. Vole isprane farmerke, prevelike majice i jakne. Strelci će uvek imati i više pari patika.

Modni dodatak: Udobne cipele

Omiljene boje: Indigo, plava, purpurna

JARAC: Jednostavnost, ali uz obaveznu eleganciju

Jarčevi su vrlo ozbiljni kad je reč o garderobi. Traže kvalitetnu odeću, što je često povezano i s markama. Obično nose šivenu odeću, odela ili nešto sasvim jednostavno, no to je u svakom slučaju odevni predmet koji im dobro pristaje.

Modni dodatak: Crna torbica

Omiljena boja: Crna, tamnosmeđa, siva

VODOLIJA: Nije ih strah noviteta i ekscentričnosti

Vodolije su prvi koji će prošetati poslednje modne "krikove". Mešaju sve i svašta pa krše sva modna pravila. Vodolije vole da se razlikuju i ne smeta im ako ih nazivaju čudnima ili neobičnima.

Modni dodatak: Tirkizni prsten

Omiljene boje: Tirkizna, plava, ljubičasta

RIBE: Sanjalice koje vole mekoću

Ovo su sanjalice, pa žene traže romantičnu odeću; šifon i svetlucave materijale. Mnoge vole da nose suknje i haljine više nego pantalone. Obožavaju nakit, pa često znaju i da preteraju ukrašavajući se zlatom, srebrom i dragim kamenjem.

Modni dodatak: Neobične narukvice

Omiljene boje: Ljubičasta, indigo, zelena

Izvor: 24sata.hr
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još