fbpx

Vuković: Ličmo na Srbiju od pre par godina

"Ovo je poraz koji boli više nego od nego onaj od Španije. Definitivno zabrinjava što smo ponovo bili veoma naivni i smeta mi što smo se opet vrlo rano predali. Nemamo podršku koju smo imali u Beogradu. Na poslednjem tajm-autu sam rekao da smo se u poslednjih pet minuta vratili dve godine u nazad i da o tome moramo da razgovaramo. Ponovo ličmo na Srbiju od pre par godina", rekao je Vuković novinarima posle poraza od 31:23.

Hrvatska je dala osam golova iz kontranapada, a Srbija nije imala nijedan. Sledeći meč "orlova" je protiv najvećeg favorita Igara, Danske.

"To je bio problem koji smo bili rešili, ali, kao što sam rekao, ponovo smo se vratili unazad. Moramo videti zašto je to tako, ali to je definitivno problem mentaliteta... Ne smemo se mnogo opterećivati Dancima, nego šansu tražiti protiv Koreje i Mađarske", rekao je Vuković.

Kapiten Momir Ilić kazao je da je Hrvatska "jednostavno bila bolja", kao i da njegov tim nije bio "pravi".

"Jednostavno, bili su bolji. Mi nismo imali koncentracije, pošto smo u drugom poluvremenu imali šanse da se priključimo, ali smo opet pravili greške. Posle kao da nismo imali snage, nismo imali 'glavu' da se vratimo u utakmicu. Ne treba previše filozofirati posle ovako izgubljenog meča. Nismo bili pravi, nismo dali sve od sebe i to je to", rekao je Ilić.

Kapiten Srbije kazao je da turnir za njegov tim nije završen.

"Prve tri utakmice smo imali neverovatno težak raspored, ali šta da radimo. Moramo da idemo dalje i da se što pre oporavimo. Turnir nije završen: sve još zavisi od nas. Naravno, bacamo karte na te poslednje dve utakmice, ali ćemo ići utakmicu po utakmicu. Prvo razmišljamo o Dancima, pa sve ostalo", rekao je Ilić.

Momir Rnić kazao je da je "možda samopouzdanje malo uzdrmano posle dva poraza, ali se sigurno nećemo predavati. Sutra ćemo se odmoriti, pripremiti za Dansku i pokušati da napravimo bolji rezultat nego danas", rekao je Rnić.

Beta

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.