Košarkaši Zvezde počeli pripreme

Novi trener crveno-belih Milivoje Lazić rekao je da je lekarske preglede obavilo 15 igrača, dok će se Amerikanac Elton Braun ekipi priključiti tokom sledeće nedelje.

"Održali smo prvi sastanak gde sam ih upoznao sa onim što ih očekuje u narednom periodu. Od starta sam stavio do znanja da im predstoji naporan rad i zahtevao sam maksimalnu koncentraciju od samog početka priprema"
, rekao je Lazić za klupski sajt.

Prvi trening zakazan je za sutra, a ekipa se sledeće nedelje seli na Zlatibor, gde će odigrati prve pripremne utakimice.

"Svi igrači su dobili program rada tokom leta, a u zavisnosti od nivoa njihove trenutne spremnosti doziraćemo intezitet treninga na startu. Na Zlatiboru ćemo provesti dve sedmice i u tom periodu planirano je da odigramo dve ili tri utakmice. Po povratku sa Zlatibora kreće serija prijateljskih mečeva, a u ponudi imamo i učešće na nekoliko turnira. Ipak, fokusiraćemo se da što manje budemo na putu"
, objasnio je Lazić.

Jedan od prvih koji je testiran na pokretnoj traci za trčanje bio je Vuk Radivojević.

"Odmor sam iskoristio na pravi način, da napunim baterije i u potpunosti se zalečim. Pre dvadesetak dana sam se vratio sa mora i od tada radim sa kondicionom trenerom po specijalnom programu kako bih spreman dočekao početak priprema. Osećam se odlično i maksimalno sam spreman i motivisan za narednu sezonu", rekao je Radivojević.

On je dodao da je ovaj period priprema najteži, ali i najvažniji.

"Ako se ta faza odradi kako treba to je najbolji uvod za sezonu. Nadam se da će nas povrede zaobići, što će svakako biti najbitnije", zaključio je Radivojević.

(Tanjug)

Pogledajte još