Koji si tip kupoholičarke?

Proveri u koji od pet osnovnih tipa kupoholičarki, po podeli sajta "24sata.hr", spadaš i ti.

Pravi znalac

Ti znaš vreme i mesto svake rasprodaje i nije ti problem da obiđeš i po nekoliko tržnih centara kako bi pronašla savršeni rođendanski poklon, novi kupaći kostim ili set šoljica. Odlično se snalaziš u šopingu i tačno znatš šta u kojim radnjama možeš da pronađeš.

Uzbuđuje te sama potraga

Uvek si u potrazi za novim stvarima, ali samo onim dizajnerskim. Najviše od svega te raduje traženje, pa ti nisu strani ni second hand šopovi i buvljaci. Voliš da si posebna i zato tražiš vintage komade odeće.

Online kupoholičarka

Tebi ne pada na pamet da se šećkaš trgžnim centrima s hordama ljudi, već šoping obavljaš iz udobnosti svoje fotelje. U stanju si da pregledaš na stotine stranica kako bi pronašla savršeni komad odeće. Imaš toliko iskustva u online šopingu da znaš već sva imena dizajnera i veličine napamet.

Fensi cica za ekskluzivne butike

Ekskluzivne radnje prestižnih brendova su tvoj izbor. Voliš dok se neko trudi oko tebe, ugađa ti i pomaže u izboru odeće, a najviše od svega ti se sviđa to što je odeća uredno posložena. Obožavaš velika ogledala u kojima tačno možeš da oceniš da li ti određena garderoba pristaje li ne, a svaki komad koji kupiš prava je mala investicija.

Iznajmljivačica - iliti "parola - snađi se"

Prijatelji te nikada nisu videli dva puta u istoj odeći i prava si im modna inspiracija. Obožavaš modu i pratiš modne trendove, a ono što sebi ne možeš da priuštiš jednostavno iznajmiš ili pozajmiš.

Kod nas, kao i svuda u svetu, ima predstavnica svake od nabrojanih vrsta kupoholičarki, ali nam se čini da je ipak najviše onih iz poslednjeg tipa, čak i među pripadnicama tzv srpskog džet-seta. A kad bolje razmislimo, koliko su one uopšte kupoholičarke? Kako sama reč kaže, osnovni uslov za dobijanje ove laskave titule je glaglol "kupiti", a ne "pozajmiti", ili još gore "iznajmiti" ili da budemo narodski jasni - "kititi se tuđim perjem".

Pogledajte još