Krivična prijava protiv Šutanovca

BEOGRAD, 8. avgusta 2012. (Beta) - Agencija je, kako se navodi u saopštenju, utvrdila da bivši ministar odbrane nije prijavio da su on i njegova supruga stekli vlasništvo nad po 1/10 idealnog dela stana od 63 kvadratna metra u Skerlićevoj 20 na Vračaru.

Sumnja se da je time što nije prijavio imovinu izvršio krivično delo iz člana 72. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Agencija je podnela krivičnu prijavu protiv Dragana Šutanovca koji je i potpredsednik Demokratske stranke, postupajući po prijavi koja je protiv njega podneta.

U saopštenju se navodi da je Agencija u okviru zakonskih nadležnosti proverila Izveštaj o imovini i prihodima koji je Šutanovac podneo Agenciji 31. januara 2012. i prikupila podatke od Republičkog geodetskog zavoda i Prvog osnovnog suda u Beogradu.

"Kako Agencija za borbu protiv korupcije nema nadležnosti da sprovodi istražne radnje, Agencija je krivičnu prijavu uputila nadležnom tužilaštvu kako bi se utvrdile sve relevantne okolnosti u ovom slučaju", navodi se u saopštenju Agencije za borbu protiv korupcije.

Pogledajte još