fbpx

Nova vrsta zavisnosti kod žena!

Voda je postala simbol zdravlja i lepote među ženama, a mnoge zvezde stalno ističu da je baš obična voda zaslužna za njihov mladolik izgled i lepu kožu, piše Tportal.

No, dok je, na primer, Eli Mekfirson spominjala da pije osam čaša vode dnevno, obične žene i majke počele su da preteruju i dovode svoj organizam u opasno stanje

Postoje čak i slučajevi kada su ljudi umrli od trovanja vodom, odnosno hiponatremije, rečeno medicinskim rečnikom. Žene koje su stvorile pravu zavisnost od vode priznaju da su na njih podsvesno uticale izjave slavnih i razni članci koji govore o dobrobiti kapi života, ali piju puno više od šest do osam čaša dnevno, koliko lekari i nutricionisti preporučuju.

Psiholog sa Univerziteta u Glazgovu, Robert Brown, za "Daily Mail" kaže da nije moguće stvoriti pravu zavisnost od vode, kao da se radi o drogama, ali u nekim slučajevima to je oblik opsesivno kompulzivnog poremećaja. Objašnjava da takva opsesija ljudima daje osećaj olakšanja jer misle da imaju stvari pod kontrolom i ne nazire se neka nova životna katastrofa. Tako od zavisnosti od vode u Velikoj Britaniji pati oko 741 hiljada ljudi. U ovakvim slučajevima, Brown preporučuje posetu stručnjaku ili odlazak na terapije.

Voda je svakako bitna za dobro zdravlje. Čuva naše organe i pomaže da hranjive materije u telu dospeju gde je to potrebno i uklone otpadne materije.

Naučnici upozoravaju da previše vode može oštetiti srce.

"Ako idete da piškite oko tri puta dnevno, verovatno ste pili dovoljno vode. Ali ako idete u WC desetak puta dnevno, onda vam se iz organizma ispiraju vitamini, kao što su vitamin C i vitamini B kompleksa", objašnjavaju naučnici za "Daily Mail".

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.