Tompson ima radio-stanicu u Srbiji!

Radio-stanica “Narodni radio” emituje uglavnom hrvatsku muziku, a u Republičkoj agenciji za elektronske komunikacije kažu da nema dozvolu za emitovanje. Već tri godine se na teritoriji Beograda, a i šire, na frekvenciji 87,5 emituje “Narodni radio”.

Ova stanica program emituje nelegalno, odnosno, reč je o piratskoj stanici. Većinu programa čini hrvatski pop-rok i veoma malo srpske i bosanske muzike, a džinglovi i reklame su na hrvatskom jeziku, tvrdi "Kurir".

Istoimena stanica postoji i u Hrvatskoj, u Zagrebu, a emituje isključivo hrvatsku domaću muziku, i to od 1997. godine. Prema nezvaničnim saznanjima, većinski vlasnik Narodnog radija u Hrvatskoj je pevač i bivši pripadnik “zengi” Marko Perković Tompson, inače poznat po promovisanju ustaštva.

U Republičkoj radiodifuznoj agenciji za "Kurir" kažu da nisu nadležni za ovaj slučaj.

- Nedavno je izašla lista emitera bez dozvola i Narodni radio se nalazi na njoj. RATEL vrši samo kontrolnu funkciju. Neko pošalje zahtev, a zatim Ministarstvo za kulturu i informisanje odlučuje da li će ići u inspekciju. Što se RRA tiče, oni samo kontrolišu sadržaj emitera, ali ne i da li neko ima dozvolu za rad – rečeno je u PR službi RATEL.

Prema nezvaničnim saznanjima, postupak protiv Narodnog radija je u toku, ali ova piratska stanica stalno menja mesto emitovanja. Na ovom slučaju zajedno rade inspektori RRA, RATEL i MUP.

Pogledajte još