Antonićev sin se javio policiji

Antonić je rekao da će se javiti specijalnom tužiocu za organizovani kriminal, javio je RTS.

Direkciji policije se u petak posle podne javio Milan Antonić, sin Dušana Antonića, predsednika Izvršnog odbora "Agrobanke", i rekao da se nalazi na letovanju u Crnoj Gori, ali da će se odazvati na poziv istražnih organa povodom tog slučaja.

Milan Antonić tvrdi da nije pobegao i da će krenuti iz Crne Gore kako bi se javio specijalnom tužiocu za organizovani kriminal i dodaje da je iz medija saznao da ga policija traži.

Bivši predsednik Izvršnog odbora banke Dušan Antonić i još sedmorica osumnjičenih u istrazi afere "Agrobanka" uhapšeni su 8. avgusta i određeno im je zadržavanje do 48 sati.

PROBLEMATIČNI KREDITI

Policija je tada saopštila da je Dušan Antonić, u periodu od 2006. do 2011. godine, kao predsednik Izvršnog odbora "Agrobanke", u saizvršilaštvu sa drugim članovima Izvršnog odbora i rukovodiocima sektora banke, osumnjičenima Bojanom Zarićem, Slavoljubom Korićancom, Bobanom Labovićem i Vehbom Papićem, banci naneo štetu od 32 milijarde dinara.

"Kršeći zakonske i podzakonske akte i interne propise banke, odobravao je kredite većem broju pravnih i fizičkih lica iz Republike Srbije pod povoljnijim uslovima i bez adekvatnih sredstava obezbeđenja, koji do danas nisu vraćeni", navodi se u saopštenju MUP-a.

Osumnjičeni su korisnicima kredita na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist od 32 milijarde dinara, a na štetu "Agrobanke".

Među preduzećima koja su stekla protivpravnu imovinsku korist su, kako se navodi, i privredna društva "Drina timber" u Ljuboviji i "Hedkomerc" u Beogradu, koja su pod kontrolom Dušana Antonića, a u vlasništvu njegovog sina Milana Antonića i Miloša Uzelca.

Miloš Uzelac jedan je od čelnika firme "Eso limb" u Beču, koja je osnivač privrednog društva "Drina timber". Slobodan Ratković, za kojim se, takođe, traga, zamenik je direktora preduzeća "Hed komerc".

Među osam do sada uhapšenih su i Branislav Uzelac, generalni direktor "Hedkomerca", i Saud Hasović, direktor firme "Drina timber".

Inače, Tužilaštvo za organizovani kriminal od februara ove godine, na osnovu izveštaja Uprave kriminalističke policije, vodi predistražni postupak povodom spornih kredita koje je u periodu od 2006. do kraja 2011. godine odobrila i plasirala "Agrobanka".

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.