Odbornik NOPO pridružio se bivšim odbornicima Dveri

NOVI SAD, 23. avgusta 2012. (Beta) - Jedini odbornik stranke Nijedan od ponudjenih odgovora (NOPO) u Skupštini Novog Sada Živko Ćurčić saopštio je u četvrtak da se pridružio odborničkoj grupi "Novi Sad odmah", koju čini pet odbornika koji su mandate osvojili ispred Pokreta "Dveri", a koje je u medjuvremenu centrala stranke isključila iz tog pokreta.

Ćurčić je u saopštenju za javnost naveo da je uvideo da je odbornička grupa "Novi Sad odmah" jedina svetla tačka u Skupštini Novog Sada.

Dodao je da je takvu odluku doneo i zbog toga što ti odbornici više nisu deo "Dveri", u čije iskrene namere u političkom životu je sumnjao.

Na vlasti u Novom Sadu je koalicija Demokratske stranke (DS), koja ima 18 odbornika, Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) sa 12 odbornika, Socijalističke partije Srbije (SPS) sa sedam, Srpskog pokreta obnove (SPO) sa tri i Saveza vojvodjanskih Madjara sa jednim odbornikom.

To čini ukupno 41 odbornika od 78, koliko broji Skupština grada.

U opoziciji su Srpska napredna stranka (SNS) sa 15 odbornika, Demokratska stranka Srbije i radikali sa po pet, kao i novoformirana odbornička grupa "Novi Sad odmah" sa šest odbornika. U Skupštini grada šest odbornika ima i Romska demokratska stranka (RDS), koja je na konstitutivnoj sednici uglavnom podržavala predloge vladajuće koalicije.

Pogledajte još