Modne "orgije" nepoželjne u Njujorku

Najužurbaniji grad na svetu - Njujork, za koji nam se uvek činio kao planeta slobode i života na kreativnoj ivici, izgleda nije baš uvek takav. Reklama za cipele koju vidite je provokacija koju Njujork ipak nije mogao da svari.

Da li ovo znači da je od "Seksa i grada" ostao samo seks u nekom drugom gradu?

Čuveni dizajner cipela Brajan Etvud je za svoju novu kampanju odlučio da izazove Njujorčanke da budu "bezobrazne" s momcima, ali da u svakoj situaciji, čak i ovako vrućoj, ne skidaju svoje seksi stileto cipele sa animal printom. Pomoć oko "savladavanja" momaka, Etvud je zatražio od najdužih nogu modnog sveta koje s ponosom šeta Viktorijin anđeo - Kendis Svonpul.

I sve bi to bilo u granicama modnih "pedeset nijansi" da vlasnici zgrada na Medison Aveniji u kojoj se nalazi i prodavnica Brajana Etvuda nisu smatrali da reklama sa golim muškarcima koji maze noge Kendis Svonpul nije previše provokativno prikazivanje orgija.

Istu sudbinu je doživela i video reklama, zapravo kratki film, inspirisan novim modelima cipela, koja je zabranjena da se pušta na TV ekranima koji se nalaze u njujorškim taksijima. Vlasnici taksija i limuzina tvrde da odluka da, kako neki kažu, "porno reklama za cipele" nije podobna za emitovanje u taksijima je došla zapravo od vlasnika prava na program na televizorima u ovim vozilima.

Možda su oni koji su doveli u pitanje ove print reklame i video mogli da se najpre zapitaju da li je za pravljenje ovih cipela upotrebljena koža egzotičnih životinja.

Ipak, na kraju, jedna mirnija varijanta reklame je našla svoje mesto na zgradi koja se nalazi na Medison Aveniji 655, dok taksiji puštaju tizer provokativnog kratkog filma koji u celosti možeš pogledati na BrianAtwood.com.

Dok cela planeta "proždire" stranice romana E.L. Džejms "Pedeset nijansi - Siva" pre svega zbog eksplicitno opisanih scena sado-mazohističkog seksa uvijenog u oblandu ljubavi (želimo da verujemo da je zapravo suprotno?!), da li je moguće da reklama za cipele malo napadnijeg (mada čak i ne toliko intrigantnog) koncepta izaziva polemiku u Velikoj jabuci koju je crv slobode odavno nastanio? Nadajmo se ne i napustio...

(Fotografije za kampanju Brajana Etvuda koje vidite delo su Nadlanu.com favorit fotografskog dvojca - Mert i Markus)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.