Uticaj Južnog toka na položaj prostitutki Srbije

„Oro pao.“ Bio je to samo jedan od tvitova koji su munjevito preplavili društvene mreže kad je građanka poznata javnosti kao Mimi Oro privedena zbog prostituisanja. Kako to obično biva, usledio je opšti cirkus. U međuvremenu, senzacionalistički orijentisani mediji najavili su hapšenja još nekih devojaka zbog istih sumnji. Naravno, na naslovnim stranama. Gde bi drugo? Jedno tako egzistencionalno pitanje ni ne zaslužuje ništa manje od naslovne. A šta je u Srbiji veći problem od prostitucije? Ništa. Krajnje je vreme da se institucionalizuje.

Već godinama na polju prostitucije kod nas vlada opšti javašluk. Cenovnici su krajnje poremećeni. Mimi, navodno, uzima 200 evra na sat, s tim što procenat daje makrou. Sa druge strane, prorežimski novinari za istu sumu, ali mesečno, prostituišu se po redakcijama. Neki uzimaju i više, zahvaljujuću minulom radu. Političari isto imaju svoju tarifu. Simbolično, nedavno su se, valjda u skladu sa etičkim principima svojih poziva, neki i okupili na novom mostu. Bilo je vrlo dirljivo. Sa druge strane, korumpirani lekari imaju neku svoju tarifu, krajnje varljivu, ali opet nešto manju od ove politikantske...A šta je sa usnulim administrativnim radnicima, glumcima koji nemaju šta da jedu pa snimaju glupe reklame, rokerima koji pevaju turbo-folk, bus plus kontrolorima koji su se do juče švercovali, a sada su prešli na mračnu stranu...

Povrh svega, možda zbog obustave radova na Južnom toku ili nečeg sličnog, dobili smo i prostitutke proleterske orijentacije: takozvane „prostitutke volonterke“svih polova, uzrasta i zanimanja.

Kažem, opšti javašluk. No, konačno je vreme da se i ova zagonetka reši jednom za svagda. Sada, kada tako hrabrim koracima idemo ka boljem i uređenom životu, pravi je trenutak za to. Moj predlog je sledeći: hajde da izaberemo neko ministarstvo koje svakako ne služi ničemu korisnom u ovom ludom svetu, recimo ministarstvo obrazovanja ili ministarstvo za rad i zapošljavajne, i „rebalansiramo ga“ u Minsitarstvo za prostituciju. Sagledajmo stvari realno. Dragi državnici, drvo od šume ne vidite. Odobrazovanja nemamo vajde. Ko god nešto nauči u Srbiji pobegne iz zemlje trbuhom za kruhom ili ostane, ali zato svaki drugi dan razmišlja o samoubistvu. Realno, niposao skoro više niko normalan nema. Sve privredne grane su nam odavno pukle, a pukli su nam i živci u iščekivanju boljeg života. Manimo se ćorava posla i fokusirajmo se na ono što većini stvarno ide od ruke poslednjih decenija. Prostitucija nam, na primer, cveta. Hapsimo Mimi, umesto da pustimo orlove da lete kad već umeju.
Već sad je evidentno da imamo sve potrebne predispozicije da, na polju prostitucije, za koju godinu budemo, u najmanju ruku, ono što je Japan na polju modernih tehnologija! Divota!Za sada to vide samo pojedini vizionari i vizionarke.

Jednostavnom SWOT analizom dolazimo do toga da imamo stručan politički kadar koji dobro poznaje tematiku, a samim tim i zna koje je sve korake potrebno preduzeti da postanemo svetski giganti na polju kurvanja. Slabost nam je što se malo stidimo, ali ne treba. I ovako nas j*bu kako im se ćefne sa svih strana sveta već decenijama. Ovo nam je šansa. Dajte da konačno napravimo jedan konsolidovani cenovnik za usluge koje tako kvalifikovano pružamo. Šta čekamo? Rad, rad i samo rad.

Pogledajte još