NAJVIŠE SE LAŽE pre izbora, za vreme rata, posle lova i u Srbiji

Još dok je 35.000 gledalaca skakalo na kiši uz Robijeve hitove na Ušću, pojedini internet portali i, ispostaviće se kasnije, jedan dnevnik emitovali su informaciju da je Robi Vilijams napravio neoprostiv lapsus mentis i Beograđane i njihove goste pozdravio sa “Dobro veče, Zagreb”. Svi koji su bili na koncertu, a ne nose slušne aparate i nisu preterali s alkoholom, znaju da je to neistina.

Nemam potrebu da branim desetine hiljada ljudi koje su došli da slušaju i gledaju veliki muzički šou na kiši, još manje Robija Vilijamsa. Imam potrebu da zaštitim istinu zbog sebe. Zbog romatičarskih ideala još verujem kako je ONA (istina) dovoljno snažan motiv da se bavim novinarskom profesijom.

I znam da je pojedinim “profesionalcima”, izveštačima sa sinoćnog koncerta na Ušću, bliža etika i estetika Ere Ojdanića nego britpopa, da su besni što su kisnuli a nije bilo trubača, što su morali da dođu jer su dobili besplatne ulaznice. I sve razumem. Samo ko Boga vas molim, nemojte više lagati Srbiju. Makar se suzdržite u situacijama kao sinoć, kad ima mnogo svedoka. U suprotnom ispada da je Oto fon Bizmark bio u zabludi kad je rekao da se najviše laže pre izbora, za vreme rata i posle lova, jer posle svega jasno je da se ubedljivo najviše laže u Srbiji

Boris Jakić

Pogledajte još