Upravnik SNP kritikovao sindikalistu

NOVI SAD, 28. avgusta 2012. (Beta) - Upravnik Srpskog narodnog pozorišta (SNP) iz Novog Sada Aleksandar Milosavljević kritikovao je u utorak predsednika sindikata "Nezavisnost" u tom pozorištu Momčila Nenadovića i optužio ga za laži, narušavanje ugleda ovog pozorišta i za nerad.

Milosavljević je u saopštenju za javnost demantovao Nenadovićeve navode da SNP troši veliki novac za honorare gostujućim autorima i naveo da se u tom pozorištu vodilo računa "o svakom potrošenom dinaru".

Upravnik SNP-a je podsetio da je Vlada Vojvodine, koja je osnivač pozorišta, finansirala temeljnu rekonstrukciju zgrade tog teatra, prvi put posle 30 godina.

On je kao "notornu laž" okarakterisao Nenadovićeve tvrdnje da se jedan foaje adaptira o trošku SNP-a i dodao da su sredstva za to obezbedjena iz Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine.

"SNP je u poslednje tri godine, osim restorana 'Sterija' koji je predmet sudskog spora, vratio sve do tada otudjene prostore koji su izdavani u zakup, a za koje inače godinama nije plaćana zakupnina, što je pozorištu uskratilo dobit veću od deset miliona dinara", piše u saopštenju.

Upravnik je odbacio i Nenadovićeve kritike na račun imenovanja glumca Borisa Isakovića za direktora Drame SNP-a i rekao da je Isaković već obavljao tu funkciju, a u prilog mu, pored bogate glumačke karijere, ide i činjenica da je profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Pogledajte još