Pekerman: Trebaće nam sva 23 igrača da pobedimo Nemačku

BERLIN, 29. juna 2006. (Beta-AP) - Selektor Argentine, Hose Pekerman, ocenio je danas da će njegovom timu trebati sva 23 igrača da pobedi domaćina Nemačku u četvrtfinalu Svetskog prvenstva."Snaga našeg tima je ekipa od 23 igrača i svi oni će imati šansu da pokažu šta znaju. Svi učestvuju u utakmici. Oni na terenu su jedan deo, a oni na klupi koji navijaju su drugi", rekao je Pekerman večeras novinarima.
Ishod obračuna pred 72.000 navijača u Berlinu nije lako predvideti. Napadač "gaučosa" Havijer Saviola dao je prednost svom timu."Šezdeset odsto za nas. Morao sam da nam dam više šanse nego Nemcima. ", rekao je Saviola.Kapiten Nemačke, Mihael Balak ima suprotno mišljenje, pošto on svom timu daje šanse 60:40.
Uvek oprezni Pekerman, čovek koji skoro nikada ne rizikuje i govori sa suzdržanošću računovođe, "usudio" se da svoj tim proizvede u favorita.
Jedna stvar je sigurna: pobednik ide u polufinale, poraženi ide kući. Nemačka je pre četiri godine bila u finalu Svetskog prvenstva, a Argentina je među četiri najbolje ekipe poslednji put stigla 1990. da bi prošla i u finale i izgubila od Zapadne Nemačke.
"Neki nemački navijači dolazili su do trening kampa Argentine i okačili transparent sa natpisom "Adios, Argentina".
"Videli smo ga, ali neću da kažem kako smo ga prokomentarisali", rekao je Saviola.

Pogledajte još