Podvig sjajne Bojane Jovanovski

Jovanovski je ostvarila veliki i potpuno zaslužen uspeh nakon što je pružila odličnu igru najvećim delom uzbudljive i neizvesne borbe. Posebno dobro srpska teniserka je delovala u drugom setu, kada je smogla snage da u odlučujućim trenucima osvoji poen za izjednačenje u setovima.

Vodila je Bojana sa 6:5 i u maratonskom 12. gemu propustila čak pet brejk lopti, međutim, imala je dovoljno koncentracije da iskoristi šestu za 7:5.

Bartel, 35. teniserka sa WTA liste, u odlučujućem trećem setu očajnički je nastojala da nametne odgovarajući ritam i preuzme inicijativu, ali bez uspeha. Treća teniserka Srbije nije popuštala igrajući sa ogromnim samopouzdanjem, hrabro i precizno, pa je u šestom gemu na servis protivnice povela sa 4:2 i trasirala put ka velikoj pobedi.

Nemica je u narednom gemu bila u prilici da uzvrati, međutim, briljantna Jovanovski nije ispustila ukazanu priliku i sigurnom igrom do kraja okončala je duel nakon dva i po sata iscrpljujuće borbe, ponovo na servis protivnice. Bila je to prva pobeda srpske teniserke protiv Bartel u njihovom trećem međusobnom okršaju.

U drugom kolu turnira u Njujorku Jovanovski se sastaje sa pobednicom meča između Slovakinje Dominike Cibulkove i Šveđanke Johane Larson.

Ranije danas uspešan start imala je i Ana Ivanović, koja je savladala Ukrajinku Elinu Svitolinu sa 6:3, 6:2.

(Tanjug)

Pogledajte još