Ko su najplaćenije manekenke na svetu

Časopis Forbs je, kao i svake godine, napravio top listu najbolje plaćenih modela na svetu za period od godinu dana, tačnije od od maja prošle do maja ove godine, a uzimajući u obzir njihovu ukupnu zaradu. Njih deset koje su se našle na toj top listi trenutno su najtraženiji modeli i najskuplje naplaćuju svoje pojavljivanje na modnim pistama kao i učestvovanje u raznim kampanjama, prenosi "Shr.hr".

1. Žizel Bundšen

Na vrhu lestvice ponovo je Brazilka sa zarađenih 45 milona dolara. Svoje bogatstvo stekla je ulaganjem u razne projekte koji joj donose redovnu zaradu, zaštitno je lice Pantena, Versaćea i Esprija (Esprit) , a nemali profit joj je omogućen i prodajom Ipanema japanki koje nose njeno ime.

2. Kejt Mos

Iako ima skoro 40 godina i uprkos brojnim skandalima u koje je bila upletena, ova Britanka i dalje se neumorno bavi manekenstvom i to joj više nego dobro polazi za rukom. U junu prošle godina udala se za dugogodišnjeg dečka, sarađuje sa svetski poznatim brendovima kao što su Longchamp, Rimmel, Mango i Vogue i sa zarađenih 9,2 milona dolara našla se na drugom mestu Forbesove liste.

3. Natalia Vodianova

U svetu mode je od svoje 15 godine i od tada je jedna od najbolje plaćenih i najtraženijih manekenki na svetu. Prošlogodišnja zarada od 8,6 miliona dolara je ovoj Ruskinji omogućila da se sa sedmog popne na treće mesto najviše zahvaljujući suradnji s Guerlainom i Calvinom Kleinom. Takođe je izabrana za ambasadorku Zimskih olimpijskih igara koje se održavaju 2014. u gradu Soči u Rusiji, i osnivačica je i Naked Heart Foundation koji gradi igrališta u siromašnim područjima njene domovine.

4. Adriana Lima

Atraktivna Brazilka najpoznatija je po tome što je od 2000. jedna od Victoria's Secret modela i najveći deo zarade stiže upravo odatle. Prošlogodišnjoj zaradi od 7,3 miliona dolara može su doprinele i odrađene kampanje za Mavi Jeans i Donnu Karan.

5. Ducen Kros

Ovaj neodoljiv Victorijin anđeo, prekolom iz Holandnje i stara 27 godina, našla se na 5. mestu liste sa zarađenih 6,9 miliona američkih dolara. Osim pojavljivanjem na pisti u donjem rublju, ugovori sa L’Orealom i Tiffany & Co su joj takođe omogućili odličnu zaradu.

6. Alesandra Ambrosio

Očigledno je idealna kombinacija za naći se na Forbsovoj top listi najplaćenijih modela ako poseduješ brazilski pasoš, u ranim si tridesetim godinama i Victoria's Secret te ima na svojoj anđeoskoj platnoj listi. Šalu na stranu, prekrasna Alesandra je od prošle godina povećala svoju zaradu za 1,1 milion dolara i tako zaradila 6,6 miliona USD i ostvarila uspešnu ssradnju s brazilskom kućom dragulja Vivari i vodećim brazilskim modnim brendom Colcci.

7. Miranda Ker

Neodoljiva lepotica s jamicama na obrazima, takođe za svoj uspeh može da zahvali saradnji sa Victoria's Secretom. Osim zarade od 4 miliona dolara prošle godine, ova Australijanka uživa u braku sa holivudskom zvezdom Orlandom Blumom.

8. Lara Stoun

Holanđanka čija je karijera započela kada je imala tek 12 godina i kada su je otkrili agenti u Metrou u Parizu, prošlu godinu zaključila je zaradom od 3,8 miliona dolara i tako se našla na 8. mestu. Specifičnog izgleda, sa razdvojenim prednjim zubima i zanosnih oblina, uspela je da očara i brendove poput Versaćea, Calvina Kleina, Donne Karan, Prade, i Mercedes Benza koji su joj uveliko pomogli da postane jedna od najbolje plaćenih modela.

9. Kerolin Marfi

Devojka sa Floride započela je svoju zavidnu karijeru u 15. godini i proslavila se naslovnicama za Sports Illustrated Swimsuit Issue. Od 2001. godine je i zaštitno lice za Estee Lauder. Zaradu od 3,5 miliona dolara takođe duguje i ugovorima s Ann Taylor Loft i Tomom Fordom.

10. Kendis Svonpoel

Južnoafrička lepotica je sa svoje 23 godine najmlađa manekenka na Forbsovoj listi, zahvaljujući impresivnoj zaradi od 3,1 milion dolara. Uspjeh duguje ugovoru sa Victoria's Secret i trenutno je najaktivnija od mladih anđela u kompaniji.

Pogledajte još