Promocija novih oficira Vojske Srbije

Najboljoj trojici diplomaca Predsednik Tomislav Nikolić uručiće sablje.

Direktan prenos manifestacije na RTS-u.

Ispred Narodne skupštine Srbije 156 kadeta Vojne akademije biće promovisano u najmlađe oficire Vojske Srbije.

U čin oficira biće uvedeno 156 kadeta 133. klase Vojne akademije, među kojima i 31 kadetkinja, kao i dva pripadnika Vojske Crne Gore.

Svečanosti će prisustvovati predsednik Srbije Tomislav Nikolić, članovi Vlade Srbije, ministar odbrane Aleksandar Vučić, načelnik generalštaba VS general Ljubiša Diković, kao i gosti iz zemlje i inostranstva, među kojima i kadeti sa vojnih akademija Egipta, Velike Britanije i Francuske.

Predsednik Srbije uručiće sablje trojici najboljih kadeta - pilotu helikoptera i diplomiranom inženjeru saobraćaja Radovanu Žuniću iz Sremske Mitrovice, pripadniku protivvazdušne odbrane diplomiranom menadžeru Milku Durleviću iz Niša i diplomiranom inženjeru elektrotehnike i računarstva Đorđu Stojanoviću iz Zrenjanina.

Na svečanosti će kao i prethodne godine aviona i helikopteri Vojske Srbije preleteti prostor iznad Narodne skupštine Republike Srbije, kao i egzercir Garde.

Ove godine novina je nastup orkestra Garde s koreografijom kojom su već nastupali u svetu i bogatiji vazduhoplovni program.

U vreme održavanja promocije najmlađih oficira biće izmenjen režim saobraćaj u ulicama oko Skupštine.

Direktan prenos svečane promocije biće prenošen na Prvom programu RTS-a sa početkom u 17.30 časova.

Izvor: RTS.rs

Pogledajte još