VH1 u Srbiji i regionu!

"Koncepcija programa se neće promeniti. Vh1 ostaje kanal koji će 24 sata emitovati samo muziku i video spotove, ali će regionalni Vh1 pratiti pobljšanja u odabiru muzike, uređivačke politike i novih muzičkih segmenata. Ono što će se promeniti, i zbog čega smo mi veoma nestrpljivi da krenemo sa emitovanjem programa, jesu spotovi domaćih izvođača koje ćemo prikazivati. Vreme je da Vh1 otvori vrata bogatoj muzičkoj istoriji regiona i ovo smatramo revolucionarnim korakom u domaćoj muzičkoj industriji koji će pomoći izvođačima, a nas vratiti u neka srećnija vremena za pop i rok muziku na ovim prostorima. Arhivski materijal je toliko dragocen, šarenolik i zanimljiv da će svakako biti, u najmanju ruku interesantno sve to ponovo videti na televiziji’, rekao je glavni i odgovorni urednik MTV i Vh1 kanala Ninoslav Jovanović.

Svoju podršku otvaranju regionalnog Vh1 kanala upitio je i veliki broj muzičara iz zemalja u regionu.

"Veoma mi je drago što konačno kreće regionalni Vh1, televizija na kojoj će gledaoci moći da čuju i vide, nadam se, gomilu dobre domaće muzike i spotova. Posebno se nadam da će odgovorni ljudi na Vh1 podrobno istražiti brojne arhive i izvući na svetlost dana neke davno zaboravljene pesme i izvođače koje treba upoznati sa novim generacijama ljubitelja muzike" - izrazio je želju Momčilo Bajagić Bajaga.

Đule Van Gog je bio kraći: "Muzika, muzika i samo muzika! Bravo za novi kanal!”, a Massimo Savić, koji je upravo izbacio spot za pesmu "Sretan put", rekao je: Meni kao muzičaru uvek je veliki događaj pokretanje novog programa koji promoviše muziku, a pogotovo onu vizuelnu. To nas muzičare tera da što bolje i što kvalitetnije napravimo svoje videospotove ne bi li bili dovoljno dobri da se vrtimo uz velike svetske zvezde".

Oglasili su se, ovim povodom, i Jinx: "Jako nam je drago što se i Vh1 okreće prema nama. Jinx su uvek dosta pazili na svoje spotove i otvaranje još jednog kanala na kojem će se vrteti nam jako odgovara, a i Vh1 je kanal koji vrti malo ozbiljniju, odrasliju muziku koju volimo da slušamo". Naposletku, tu je i reakcija Nena Belana: "S obzirom da volim da gledam Vh1, odlična mi je vest da se pokreće regionalna verzija. Naravno, biće to i još jedan kanal na kojem će bendovi i muzičari, pa tako i ja, zavrteti svoje spotove".

Pogledajte još