Ceca i Arkan bili mete tokom NATO bombardovanja

NATO je želeo da ubije Željka Ražnatovića Arkana i njegovu suprugu Svetlanu Cecu Ražnatović i to je pokušao 7. maja 1999, kada je pogođen hotel „Jugoslavija“ i uz njega greškom kineska ambasada, pišu beogradski mediji.

Idealna prilika im se pružila za vreme bombardovanja Jugoslavije, kada je vrhovna komanda Norveške oformila specijalnu mrežu od 140 agenata „E 14“. Ovaj neverovatan podatak otkrili su njihovi novinari u knjizi „Ratni heroj unutar tajne Norveške“.

Marinac Trond Bole (42) 7. maja 1999. otkrio je gde se nalazi Arkan, protiv koga je Haški tribunal podneo optužnicu za ratne zločine, pa je smatrao da je locirao veliku metu i hitno je poslao depešu u NATO.

- Opasna zverka Arkan se, zajedno sa suprugom, poznatom folk zvezdom, nalazi u hotelu „Jugoslavija“ - deo je njegovog dopisa, što prenose pojedini mediji.

Da su imali nameru da likvidiraju najpoznatiji srpski par, potvrđuje činjenica da su istog dana bombarderi NATO bacili dve rakete na ovaj hotel i kinesku ambasadu, koja je pored njega, a da su Arkan i Ceca imali neviđenu sreću da prođu nepovređeni. Tada su stradala trojica službenika ambasade.
24.9.2012.
(Kurir)

Pogledajte još