Pozorišna revija u Šabačkom pozorištu

ŠABAC, 1. oktobra 2012. (Beta) - Šabačko pozorište otvara danas novu sezonu pozorišnom revijom na kojoj će nastupiti šest srpskih pozorišta u sedam predstava.

Upravnik Šabačkog pozorišta Zoran Karajića rekao je agenciji Beta da u reviji pod nazivom "Pozorište na pravom putu", neće gostovati pozorišta iz Beograda zbog ekonomskih razloga.

"Predstave beogradskih pozorišta jako su skupe i zato smo odlučili da u reviji učestvuju predstave teatara iz 'unutrašnjosti' sa kojima imamo dogovore o besplatnim gostovanjima", rekao je Karajić.

Prema njegovim rečima, novu pozorišnu sezonu u ekonomskoj krizi obeležiće borba za gledaoce, a Šabačko pozorište zato nije menjalo cene karata.

Reviju otvara domaćin, Šabačko pozorište, sa premijerom "Skrivene strepnje" u režiji Primoža Beblera, dok će u pratećem programu biti otvorena izložba scenografija i kostima u čast Vladislava Lalickog i dodeljena nagrada "Boris Kovač".

U utorak, 2. oktobra, nastupiće Knjaževsko-srpski teatar iz Kragujevca sa predstavom "Jedan čovek, dvojica gazda" u režiji Nebojše Bradića, a u sredu, 3. oktobra nastupa Narodno pozorište "Toša Jovanović" iz Zrenjanina sa predstavom "Kokoška" u režiji Bojana Lazića.

U četvrtak, 4. oktobra, nastupiće Scena Maska sa predstavom "Greta strana 89" koju je režirao Veljko Mićunović, a u petak, 5. oktobra na programu je koprodukcija Narodnog pozorišta iz Beograda i Narodnog pozorišta iz Prištine "Gradjanin plemić" u režiji Darijana Mihajlovića.

Teater Itaka iz Indjije sa predstavom "Život drugih-pisma sebi" u režiji Nikite Milivojevića nastupa u subotu, 6. oktobra, a kao prateća manifestacija biće predstavljena knjiga "Antičko pozorište", Gvida Paduana i "Aristotel ili vampir zapadnog pozorišta" autora Floransa Dipona.

Festival zatvara domaćin sa predstavom Željka Hubača "Otmica i vaznesenje Julijane K." i promocija knjige drama tog režisera, "Bizarno".

Pogledajte još