Bojinović se kladi, ali ne na rukomet

"Mladen je kockar koji se puno kladi, ali nikada na rukomet. To je greška kladionica koje su postavile nerealne kvote za meč. Igrači su znali da će utakmica biti teška i neizvesna i zato su odlučili da se klade. On mi je rekao da meč nije namešten", kazao je Abratkijevic lokalnim medijima u Monpeljeu.

Sumnjiva je utakmica Monpeljea - Seson Sevinjea koja je odigrana u maju, i slavio je autsajder sa 31:28. Kvota na pobedu Seson Sevinjea bila je 45.

Pored Bojinovića, privedena su i braća Karabatić, Nikola i Luka.

Ukoliko budu proglašeni krivim Karabatićima i Bojinoviću prete zatvorske kazne od pet godina i novčane od po 75.000 evra. U slučaju manjeg prekršaja, igračima preti sešt utakmica suspenzije i 15.000 evra novčane kazne.

Monpelje se nalazi pod istragom zbog zbog sumnje da je namestio utakmicu sa ekipom Seson Sevinje. Sporni meč odigran je u finišu prethodne sezone, 12. maja, Monpelje je izgubio sa 31:28, ali je prethodno obezbedio šampionsku titulu.

Istraga je pokrenuta zbog povećanog broja uplata u kladionicama na poraz Monpeljea, a sumnja se da su supruge i devojke rukometaša, kao i nekoliko osoba zaposlenih u klubu uplatili pet hiljada evra šsto im je donelo zaradu blizu 200.000 evra.

(Tanjug)

Pogledajte još