Članovima Badžine grupe od jedne do pet godina zatvora

BEOGRAD, 4. oktobra 2012. (Beta) - Viši sud u Beogradu osudio je u četvrtak Sinišu Stojičića, brata pokojnog policijskog generala Radovana Stojičića Badže, na pet godina zatvora zbog šverca cigareta u februaru 1997. godine.

Sud je utvrdio da su Siniša Stojičić i njegov brat, bivši zamenik ministra unutrašnjih poslova Radovan Stojičić, organizovali kriminalu grupu koja je za sebe zloupotrebom službenog položaja pribavila imovinsku korist u iznosu od 9,9 miliona dinara.

Bivši direktor Savezne uprave carina Mihalj Kertes osudjen je na tri godina zatvora, njegov savetnik Petar Milenković na dve godine i osam meseci, a vlasnik sokobanjske firme "Deks" Dejan Milenović osudjen je na tri godine zatvora.

Sud je službenika carinske kontrole Nebojšu Nikolića osudio na dve godine zatvora, dok su bivši pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Stojan Mišić i bivši načelnik niške policije Radisav Gvozdenović oslobodjeni optužbi.

Bivši načelnik policije Zaječara Nenad Živadinović osudjen je na godinu dana zatvora, a bivši carinik Zdravko Hristov na dve godine i šest meseci.

Grupa je preko preduzeća Siniše Stojičića "R5 kompani" iz Niša, a uz pomoć okrivljenih iz Savezne uprave carina, uvozila cigarete koje su njeni članovi kasnije prodavali na teritoriji Srbije.

Pogledajte još