Spartak porazio Zvezdu

Strelci za domaći tim bili su Slobodan Novaković u 12. i 45. i Đorđe Despotović u 30. minutu.

Crveno-beli su ovim porazom doveli u pitanje opstanak na prvom mestu Super lige, na koje su došli prošle srede posle skoro dve godine. Zvezda trenutno ima bod više od "večitog" rivala Partizana, koji od 17.00 na svom terenu igra protiv Javora.

POGLEDAJ VIDEO: Spartak - Crvena zvezda 3:0

Igrači Spartaka iskoristili su danas sve tri šanse koje su imali u prvom poluvremenu i sigurnom igrom u odbrani sačuvali prednost do kraja utakmice.

Zvezdinog golmana Bobana Bajkovića prvo je savladao Slobodan Novaković snažnim udarcem sa oko 12 metara iskosa po desnoj strani. Precizan je potom bio Đorđe Despotović sa 20 metara, a onda ponovo Novaković, koji je pobegao gostujućoj odbrani i ubacio loptu u gol posle šuta Marka Adamovića.

Najbolju priliku za crveno-bele u prvom delu utakmice imao je Darko Lazović, ali je njegov šut sa oko 10 metara, posle dodavanja Miloša Dimitrijevića, bio blokiran.

U 35. minutu odlično je šutirao Filip Mladenović sa ivice šesnaesterca, ali je golman Spartaka Branimir Aleksić uspeo da skrene loptu u korner.

Prvu priliku u drugom poluvremenu imala je Zvezda u 50. minutu, kada je kapiten Nenad Milijaš iz slobodnog udarca sa oko 25 metara pogodio prečku.

Usledila je posle toga potpuna inicijativa gostiju, koji, međutim, nisu bili precizni u nekoliko šansi koje su stvorili. Crveno-beli su tokom meča izveli čak 17 kornera, ali nijednom nisu uspeli da iskoriste gužvu pred golom Subotičana.

Spartak je i prošle sezone pobedio Zvezdu u Subotici. Tada je u prvom kolu bilo 2:0 za domaći tim.

Beta

Pogledajte još