Građani Srbije platili tri miliona dinara za Tijanićeve frizure!

Radio-televizija Srbije nameravala je da potroši na usluge frizera tri miliona dinara, što znači da su zaposleni u ovom državnom preduzeću mogli da priušte oko 6.000 feniranja po ceni od 500 dinara. U isto vreme honorarnim saradnicima RTS duguje pet honorara - piše "Kurir"

Ugovor o frizerskim uslugama sklopljen je novembra 2011. godine, a njegova procenjena vrednost je tri miliona dinara. Nije jasno da li je ova svota i potrošena ili je, možda, prekoračena. Kurir je pitao RTS o kom periodu je reč, ali odgovor nismo dobili. Inače, ovo je samo jedna od mnogih javnih nabavki koje je prošle i ove godine sproveo RTS, a koštale su milione dinara.

Tako je državna, televizija, predvođena Aleksandrom Tijanićem 20. septembra potpisala ugovor o kupovini koverata u vrednosti od 2,4 miliona dinara. Ovim novcem RTS je mogao da kupi 685.000 koverata formata A4 po 3,5 dinara. Javni servis očigledno dosta koristi štampače, što nije iznenađenje za jedan medij, ali je pitanje da li je za nabavku tonera avgusta prošle godine baš moralo da se potroši 2,5 miliona dinara.

Da bi radnici RTS izgledali lepo, krajem februara sklopljen je ugovor o hemijskom čišćenju i pranju, a procena je da će ove usluge koštati oko 2,5 miliona dinara. Pre toga morala se nabaviti odeća i obuća. U 2010. i 2011. na odeću i obuću utrošeno je ukupno 6,8 miliona dinara. Za obuću 1,3 miliona dinara, za službenu klasičnu odeću dva miliona, a za službenu svečanu odeću tri miliona evra.

(old_image)

Za „sitan potrošni kancelarijski materijal“ RTS je u aprilu ove godine sklopio ugovor vredan 2,9 miliona dinara. Ovaj novac je dovoljan da se, na primer, kupi 290.000 hemijskih olovaka ili 223.000 fascikli ili 145.000 kutija spajalica, piše "Kurir".

Pogledajte još