„Mobilna“ MMS razglednica

Centar za elektronsko poslovanje PTT „Srbija“ i Mobilne telefonije Srbije pustili su nedavno u promet novu uslugu za mobilne korisnike MTS−a, pod nazivom MMS razglednica. Ova usluga omogućava pripejd i postpejd korisnicima mobilnih mreža 064 i 065, da pošalju MMS poruku sa fotografijom, adresnim podacima primaoca i pozdravnim tekstom, koja se zatim poštom dostavlja na naznačenu adresu, u vidu odštampane razglednice.

Princip usluge je sledeći: korisnik šalje MMS poruku (slika, odgovarajući pozdravni tekst, ime, prezime i adresa primaoca), na broj 2333. Po dobijenoj potvrdi da je MMS razglednica upisana sa pripadajućim ID brojem MMS zahteva u bazu, Centar za elektronsko poslovanje Pošte korisniku šalje SMS poruku u kojoj mu dostavlja ID broj kao potvrdu prihvaćenog MMS zahteva. Od pristiglih MMS zahteva u pošti se štampaju razglednice formata 10x15 centimetara, koje se dostavljaju poštom na adresu navedenu u MMS zahtevu. MMS poruka se štampa dvostrano - sa jedne strane nalazi se slika u originalnom formatu (onako kako je primljena od pošiljaoca), a sa druge – pozdravna poruka i adresni podaci primaoca.

U Službi za odnose sa javnošću PTT−a se ističe da pripejd korisnik, da bi se koristio ovom uslugom, mora da ima kredit veći od 75 dinara (plus cena osnovnog MMS−a i PDV), i dodaje da MMS razglednicom mogu da se koriste i postpejd korisnici koji su u romingu. (“Pregled”)

Pogledajte još