Da li je ovo rešenje za krizu: Hrani se iz kontejnera da bi uštedela!

Njujorčanka Kay Hashimoto toalet-papir nije kupila posednjih 10 godina, a svu svoju hranu nalazi u kontejnerima i kantama za smeće. Ali, Kay nije siromašna beskućnica, već žena koja želi maksimalno da uštedi. Sledećih godinu dana planira da uštedi 250.000 dolara, a u emisiji na kanalu TLC otkrila je tajne svoje štedljivosti, piše "Daily Mail".

Neke od metoda su da koristi sapun kako bi se oprala nakon nužde, učestvuje u medicinskim istraživanjima, sama se šiša, odeću pere ručno dok se tušira, a na posao ne ide podzemnom železnicom već trči do radnog mesta. Kay radi kao računovođa, a stanuje u vlastitom stanu u Harlemu koji je otplatila za samo devet meseci.

- Uvek sam bila skromna, ali prešla sam u ekstreme nakon 2000. godine kada je došlo do kraha internet kompanija. Nijedan posao nije zagarantovan, tako da živim kao da bilo kog trenutka mogu dobiti otkaz - objasnila je Kay.

Odala je kako je Manhattan raj za prikupljanje hrane u kontejnerima. Na Upper West Side odlazi do tri puta ndeljno kako bi našla hranu.

- Stanovnici bogatih delova grada često očekuju da proizvod koji kupe bude savršen pa prodavnice za bogataše mnogo toga bacaju iako su stvari cele i iskoristive. New York može biti najskuplje mesto za život, ali i najjeftinije ako znate kako da nadmudrite sistem - rekla je Kay.

Uz navedene metode, Kay učestvuje i u on-line anketama kako bi dobila poklon kartice i popuste, koristi besplatne uzorke i učestuje u medicinskim istraživanjima. Jedno takvo joj je osiguralo pet godina besplatne kontracepcije.

Pogledajte još