Karadžić: Puna podrška Mihajloviću!

"Primarni cilj u radu A reprezentacije je podmlađivanje igračkog kadra, a plasman na Svetsko prvenstvo 2014. u Brazilu nije prioritetna obaveza, niti moranje, već je u fokusu Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj. To je redosled poteza, jasan, objašnjen i prihvaćen od strane najvišeg organa FSS", rekao je Karadžić za sajt FSS.

On je istakao da selektor reprezentacije Siniša Mihajlović ima punu podršku FSS, ali da su porazi u kvalifikacijama od Belgije i Makedonije "svima teško pali".

"Sada svakako, i to sa puno razloga, treba podržati Mihajlovića. On je na dobrom putu i mi boljih igrača od ovih i nemamo. Strpljenje je neophodno u ispunjenju vizije i svaki nacionalni tim koji krene tim putem ima istovetne probleme. On ima punu podršku, tako je bilo, tako je sada, tako će i da bude", kazao je Tomislav Karadžić.

On je kao primer naveo Belgiju, koja 10 godina nije učestvovala na velikim takmičenjima, ali je u međuvremenu stvorila jaku ekipu.

"Naši skorašnji protivnici Belgijanci preko decenije nisu učestvovali ni na jednoj završnici velikih takmičenja, ali su u međuvremenu formirali veoma jaku ekipu. Mi činimo isto, potrebno nam je vreme. Uostalom, kao ozbiljni ljudi i fudbalski rukovodioci, ne menjamo mišljenje svakog meseca", kazao je predsednik FSS.

Srbija posle četiri odigrane utakmice na tabeli Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo zauzima treće mesto, sa šest bodova manje od vodećih Belgije i Hrvatske.

Beta

Pogledajte još